• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Dort Jadran

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g dětské piškoty jedno běžné balení
    • broskvový kompot
    • 1
      sklenice cukr krupice (200 ml)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • mléko
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks měkký tvaroh (500 g)
    • kakao
    • hnědý rum
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl.
2
Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.
3
Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.
4
Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.
5
V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Jadran

Jadran

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada Kolínská | 3. 1. 2013 17:06

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  • Jana | 19. 1. 2011 08:16

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:33

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  • Di | 20. 2. 2007 06:42

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  • Ivana Přikrylová | 19. 2. 2007 18:06

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:20

    Romano, na trhu je několik druhů instantní želatiny a je v podstatě jedno, kterou použijete. Důležité je, na jaké množství tekutiny je určen jeden sáček (mělo by to být tak na 0,5 litru). Tento údaj bývá na sáčku snad vždy uveden.

  • Romana | 23. 1. 2007 15:01

    Sáček instantní želetiny, to je kolik gramů? Děkuji.

  • Di | 23. 1. 2007 09:48

    Shodné názvy opravdu někdy označují různá jídla. Dort Jadran jsem našla v jedné kuchařce, je opravdu s ořechy a také se šlehačkou a čokoládovou polevou. Je to zkrátka něco úplně jiného, nicméně ho sem mohu vložit. V té kuchařce jsou také řezy Florida - to je pro změnu recept, který tu máme jako Obližprst. Váš recept na nepečený tvarohový dort znám také od manželovy maminky - jen nedávám tolik tuku (kousek másla) a dělám ho bez kakaa. Podle babičky ho dávám do formy na věnec (bábovku), pak nahoru šlehačku a čokoládu, jak píšete, vypadá úžasně (stejně tak chutná). Používám broskve, meruňky, někdy i jahody.

  • Lada Kolínská | 23. 1. 2007 08:39

    Omlouvám se, opravu jsem nechtěla mást lidi názvem. Tento recept jsem zdědila po tchyni, manžel vždy vzpomínal, jak mu dort maminka dělala... Když jsem pak recept objevila v pozůstalosti, hned jsem ho vyzkoušela a podělila se s ostatními. Ovšem varianta s ořechy vypadá taky velmi lákavě, podělte se snámi o recept!

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:53

    Dortík vypadá skvěle, jen Heru nahradím máslem. Já Heru používám jen do pečených věcí, v nepečených je máslo určitě chutnější.

  • Anonym | 21. 1. 2007 14:42

    vždyť je to jedno, jestli Jadran nebo Florida....

  • Andrea Artner | 20. 1. 2007 17:23

    není dobré, že autor či autorka mate lidi názvem... dort jadran byl vždy z ořechů. neříkám, že není dobrý, ale nenazývejte věci klamnými názvy.hezký den

  • Ivana Rakovanová | 20. 1. 2007 13:26

    SKVĚLÉ!!!kdyby ten dort byl třeba MALORKA nebo cokoliv jiného na jeho chuti se nic nezmění.Fantazie pro naše chuťové pohárky.dÁVÁM ZA 1.

  • konvalinka | 20. 1. 2007 11:11

    tento dort se vždy jmenoval FLORIDA ! Jadran je s pevnou ořechovou hmotou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Syrové Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Červená želatina Cukr krupice Dětské piškoty Hera Hnědý rum Kakao Měkký tvaroh Mléko Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Turecký med

Turecký med

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Grilované kuře z papiňáku
Grilované kuře z papiňáku
14
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact