• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Dort Jadran

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g dětské piškoty jedno běžné balení
    • broskvový kompot
    • 1
      sklenice cukr krupice (200 ml)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • mléko
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks měkký tvaroh (500 g)
    • kakao
    • hnědý rum
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl.
2
Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.
3
Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.
4
Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.
5
V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Jadran

Jadran

Ovocný dort

Ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada Kolínská | 3. 1. 2013 17:06

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  • Jana | 19. 1. 2011 08:16

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:33

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  • Di | 20. 2. 2007 06:42

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  • Ivana Přikrylová | 19. 2. 2007 18:06

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:20

    Romano, na trhu je několik druhů instantní želatiny a je v podstatě jedno, kterou použijete. Důležité je, na jaké množství tekutiny je určen jeden sáček (mělo by to být tak na 0,5 litru). Tento údaj bývá na sáčku snad vždy uveden.

  • Romana | 23. 1. 2007 15:01

    Sáček instantní želetiny, to je kolik gramů? Děkuji.

  • Di | 23. 1. 2007 09:48

    Shodné názvy opravdu někdy označují různá jídla. Dort Jadran jsem našla v jedné kuchařce, je opravdu s ořechy a také se šlehačkou a čokoládovou polevou. Je to zkrátka něco úplně jiného, nicméně ho sem mohu vložit. V té kuchařce jsou také řezy Florida - to je pro změnu recept, který tu máme jako Obližprst. Váš recept na nepečený tvarohový dort znám také od manželovy maminky - jen nedávám tolik tuku (kousek másla) a dělám ho bez kakaa. Podle babičky ho dávám do formy na věnec (bábovku), pak nahoru šlehačku a čokoládu, jak píšete, vypadá úžasně (stejně tak chutná). Používám broskve, meruňky, někdy i jahody.

  • Lada Kolínská | 23. 1. 2007 08:39

    Omlouvám se, opravu jsem nechtěla mást lidi názvem. Tento recept jsem zdědila po tchyni, manžel vždy vzpomínal, jak mu dort maminka dělala... Když jsem pak recept objevila v pozůstalosti, hned jsem ho vyzkoušela a podělila se s ostatními. Ovšem varianta s ořechy vypadá taky velmi lákavě, podělte se snámi o recept!

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:53

    Dortík vypadá skvěle, jen Heru nahradím máslem. Já Heru používám jen do pečených věcí, v nepečených je máslo určitě chutnější.

  • Anonym | 21. 1. 2007 14:42

    vždyť je to jedno, jestli Jadran nebo Florida....

  • Andrea Artner | 20. 1. 2007 17:23

    není dobré, že autor či autorka mate lidi názvem... dort jadran byl vždy z ořechů. neříkám, že není dobrý, ale nenazývejte věci klamnými názvy.hezký den

  • Ivana Rakovanová | 20. 1. 2007 13:26

    SKVĚLÉ!!!kdyby ten dort byl třeba MALORKA nebo cokoliv jiného na jeho chuti se nic nezmění.Fantazie pro naše chuťové pohárky.dÁVÁM ZA 1.

  • konvalinka | 20. 1. 2007 11:11

    tento dort se vždy jmenoval FLORIDA ! Jadran je s pevnou ořechovou hmotou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Syrové Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Červená želatina Cukr krupice Dětské piškoty Hera Hnědý rum Kakao Měkký tvaroh Mléko Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Brusinková vodka
Brusinková vodka
22
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
19
Cuketová bábovka
Cuketová bábovka
19
Bramborové rösti
Bramborové rösti
18
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact