• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Dort Jadran

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g dětské piškoty jedno běžné balení
    • broskvový kompot
    • 1
      sklenice cukr krupice (200 ml)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • mléko
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks měkký tvaroh (500 g)
    • kakao
    • hnědý rum
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl.
2
Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.
3
Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.
4
Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.
5
V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Jadran

Jadran

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada Kolínská | 3. 1. 2013 17:06

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  • Jana | 19. 1. 2011 08:16

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:33

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  • Di | 20. 2. 2007 06:42

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  • Ivana Přikrylová | 19. 2. 2007 18:06

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:20

    Romano, na trhu je několik druhů instantní želatiny a je v podstatě jedno, kterou použijete. Důležité je, na jaké množství tekutiny je určen jeden sáček (mělo by to být tak na 0,5 litru). Tento údaj bývá na sáčku snad vždy uveden.

  • Romana | 23. 1. 2007 15:01

    Sáček instantní želetiny, to je kolik gramů? Děkuji.

  • Di | 23. 1. 2007 09:48

    Shodné názvy opravdu někdy označují různá jídla. Dort Jadran jsem našla v jedné kuchařce, je opravdu s ořechy a také se šlehačkou a čokoládovou polevou. Je to zkrátka něco úplně jiného, nicméně ho sem mohu vložit. V té kuchařce jsou také řezy Florida - to je pro změnu recept, který tu máme jako Obližprst. Váš recept na nepečený tvarohový dort znám také od manželovy maminky - jen nedávám tolik tuku (kousek másla) a dělám ho bez kakaa. Podle babičky ho dávám do formy na věnec (bábovku), pak nahoru šlehačku a čokoládu, jak píšete, vypadá úžasně (stejně tak chutná). Používám broskve, meruňky, někdy i jahody.

  • Lada Kolínská | 23. 1. 2007 08:39

    Omlouvám se, opravu jsem nechtěla mást lidi názvem. Tento recept jsem zdědila po tchyni, manžel vždy vzpomínal, jak mu dort maminka dělala... Když jsem pak recept objevila v pozůstalosti, hned jsem ho vyzkoušela a podělila se s ostatními. Ovšem varianta s ořechy vypadá taky velmi lákavě, podělte se snámi o recept!

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:53

    Dortík vypadá skvěle, jen Heru nahradím máslem. Já Heru používám jen do pečených věcí, v nepečených je máslo určitě chutnější.

  • Anonym | 21. 1. 2007 14:42

    vždyť je to jedno, jestli Jadran nebo Florida....

  • Andrea Artner | 20. 1. 2007 17:23

    není dobré, že autor či autorka mate lidi názvem... dort jadran byl vždy z ořechů. neříkám, že není dobrý, ale nenazývejte věci klamnými názvy.hezký den

  • Ivana Rakovanová | 20. 1. 2007 13:26

    SKVĚLÉ!!!kdyby ten dort byl třeba MALORKA nebo cokoliv jiného na jeho chuti se nic nezmění.Fantazie pro naše chuťové pohárky.dÁVÁM ZA 1.

  • konvalinka | 20. 1. 2007 11:11

    tento dort se vždy jmenoval FLORIDA ! Jadran je s pevnou ořechovou hmotou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Syrové Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Červená želatina Cukr krupice Dětské piškoty Hera Hnědý rum Kakao Měkký tvaroh Mléko Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

95
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact