Toto je dort "DORT Z MARUŠČINA KRÁLOVSTVÍ", je vynikající. na krám se dává ještě šlehačka a sype strouh. čokoládou..
Vynikající všichni z něho byli hotoví a to byla moje premiéra :-) ...ten PRDOPEČ trochu jsem tam dala :-) super je :-)
Dort je výborný, jen do těsta doporučuji přidat malou lžičku prášku do pečiva. :-)
Harlekýn, Neharlekýn, je vynikající!!!! Děkujem za recept a určitě jsme ho nedělali naposledy :) <3
Chci se jen zeptat jakou velikost formy na tento dort použít,Děkuji za odpově'd. :-\
V žádném případě, je to náhražka, která razantně srazí kvalitu dortu.
Lze máslo nahradit Herou?
Promiňte, ale tohle NENÍ dort Harlekýn. Ten se plní Lehkou pařížskou šlehačkou! A ne máslovým krémem! :-(
No, ten krém z receptu rád používám jako náplň do dortů, ale s HARLEKÝNEM nemá nic společného, stejně jako ten obrázek v záhlaví... Na HARLEKÝNA se používá pařížská (lehká) šlehačka a šlehačka (bílá), které se nanášejí na korpus řezanou špičkou v soustředných kruzích na střídačku... a bývá adjustován strouhanou čokoládou.
úžasný! :-) pekla jsem příteli k 30tinám, ať si s chlapama v práci pošmáknou. prý se olizovali až za ušima. mezi dort a krém jsem naskládala banány a nahoru šlehačku + nastrouhanou čokoládu. vypadal hezky, jen mě mrzí že jsem ani neochutnala, takže budu péct ještě jednou ať si taky pochutnám 8-)
Upekla jsem doma jako slušná dcerka :-D Po hodině po upečení jsme už nevydrželi a ochutnali a z dortu nezbyla už ani půlka. Je opravdu móóc dobrý a lehký. :-)
Můžu poprosit alespoň orientačně jak dlouho a při jakých stupních se peče ten korpus? :-)
Míšo, tu kaši zašleháte do toho krému, tím se krém nastaví a pak i lépe zatuhne <:-)
Na piškot dáváme prvně krém nebo kaši?
Vypadá skvěle i jednoduše, je možné ho polít ještě čokoládou nebo čokoládu nastrouhat, co doporučujete?
Dobrý den, já mám tento dort pod názvem - Dort z Maruščina království, recept mám stejný, akorát do těsta jen 10 dkg cukru, je výborný, navrch šlehačku. :-D
Moc dortu jsem zatim nepekla, vzdy si vybiram snadne recepty a tenhle je super. Hlavne ten krem je skvostny, takze diky za tento recept. :-)
Recept sice není můj, ale dělala jsem ho již několikrát a vždy se perfektně povedl, takže mám vyzkoušeno. Je to opravdu jak je uvedeno v receptu. :-) Ať se Vám povede, je opravdu výborný. Na vrch dávám ještě 3. vrstvu, šlehačku ušlehanou se ztužovačem a navrh čokoládové hoblinky <:-)
Dobrý den,prosím vás kaše je opravdu z 30 g mouky a 70g másla a nebo je to naopak? =-O
Moc dobrý dort, hlavně kaše je opravdu výborná :D!!! Jen jsem pro spestření vysklásala banány, ale i bez nich supeer :). Dávám 1!
Na můj vkus moc kakaa, ale hned prvně se mi povedl. Doporučuji. <3
:-)) :-)) :-)) No uplně užasnej dortík dělala sem poprvý dort a uplně sem se zamilovala:D všem chutnal dekuji za dobrej recept:-)
Výborný a jednoduchý dort. Během půl roku jsem ho už dělala potřetí a vždycky se po něm jen zapráší! :-)
Můžu říct, že dort je vynikající, jednoduchý a chutnal celé rodině, za jeden týden jsem ho musela udělat hnedka 2krát :-)
Dortík doporučuji každému, není těžký na přípravu a u rodiny jsem sklidila úspěch a rodinné oslavy už se bez něho neobejdou:-))
Tenhle receptík jsem dělala už několikrát, pokaždé se mi povedl a je opravdu skvělý!!! <:-) Navrch dávám ještě 3 vrstvu - šlehačku (šlehám se ztužovačem) a na tu pak nastrouhám čokoládu. Opravdu nemá chybu a přitom je i celkem jednoduchý. ;-)
Tenhle recept se mi od pohledu strašně líbíl, i když komentáře mě docela odrazovaly. Trošku jsem se bála krému, doma totiž nemusíme těžké krémy, ale tenhle je super. Jediné co mě trochu zklamalo byl korpus. Jsem zvyklá na trošku jiné, takže krém si zapamatuju a korpus budu dělat jiný. Fakt chválím, že je vcelku rychlý a jednoduchý. Doma jsme pod krém dali banány a na vrch nastrouhali čokoládu. Byl mňam.
Rádi bychom Vás informovali o výhodné nabídce dortu Harlekýn o průměru 26 cm a váze 1,3 kg se 40 % slevou. Najdete ji na http://www.slevopoly.cz
Právě jsem narazila na dvojitý harlekýn skoro za polovinu na www.slevopoly.cz
dobrý dort, během chvilky byl pryč..
Dort je opravdu vyborny! A navic je vcelku rychly a jednoduchy, coz je dalsi plus! Delam dorty detem k narozeninam, naposledy jsem zkousela potazeny marcipanem se vsemi temi zviratky a blbinkami, to byla neskutecna piplacka a dort byl velmi tezky a preslazeny - hlavne diky marcipanu. Tento dort vsem velmi doporucuji, korpus i krem mely barvu cokolady a ozdobeny slehackou vypadal jako snehova vlocka, velmi priodne pro tento cas! :-)
Začnu asi legračně, ale teta mojí teta mojí tety byla cukrářka a recept je od ní. Zaručuji, že si pochutnáte, je to opravdu velmi dobrý moučník, vhodný i pro návštěvy a nenáročný na udělání. 5 vajec (mírně přisolím) pořádně rozšlehám a postupně přidám 15 dkg cukru krupice. Dále přidám 4 vrchovaté polévkové lžíce (asi 5 dkg - ty PL jsou vyzkoušené) polohrubé mouky. Kupuji balíček lískových ořechů, nedávám ho celý, pár jich ujím, ale v receptu jsou 2 dkg mletých .., já dávám ale více. V receptu jsou oříšky vlašské, obojí je dobré. Do mouky přidám malé množství prdop a nakonec na obarvení, záleží na vás jakou barvu chcete mít, kakao. Já dávám tak, aby byl dort pěkně hnědý. Peču asi na 160 do upečení, až se nelepí na špejli a přidám 5 min. , pak nechám v dortové formě vychladnout. Nazdobím, bílou šlehačkou, na kolečka 3 banány nebo v sezóně jahody a nahoru hnědou šlehačku. Dám do lednice a je to opravdu výborné. Šlehačky šlehám sama a používám ztužovač.
Neviem, kde som urobila chybu, ale vobec mi nevysla kasa ani krem. Kasu som robila prvykrat, vobec mi to nezhustlo, varila som to niekolko minut a potom som do toho nasypala dalsiu muku... Ked som isla slahat krem, tak sa mi pokazil slahac, takze priatel slahal rucne. Ked som to vytiahla asi po 12 hodinach z chladnicky, krem vobec nestuhol a cele sa mi to roztieklo... takze skusat uz urcite nebudem, aj ked chutovo je dortik dobry.
Musí moc pochválit,děkuju za skvělý recept.Všichni moc chválili a to jsem kuchařka začátečník:)
Dobré poledne :-) ač vyučená kuchařka,vždy se rada priučím novým věcem.A vcera večer jsem byla opravdu zoufala a dosly mi všechny napady,no proste byla jsem bez fantazie.Dnes mě totiž čeka představeni u rodičů meho přitele,no chapete ,že tam přeci nemužu prijít s prazdnou,nebo snad s jinak oblíbeným štrůdlem v ruce.Proste chtělo to neco speciálního.Pravě jsem dodělala pole vašeho receptu,dort Harlekýn-vypada a voní nadherne ,tak snad krom mého prirozeneho" šarmu" zapůsobim i dortem.Díky
Pekny vecer preji.Tak jsem dort delala na vikend a povedl se,moc vsem chutnal.Dekuji za typ,vyborny a davam za 1.
Dobry den,chtela bych pred tim nez tento dort vyzkousim vedet jake rozmery by mela mit dortova forma nebo zda je to jedno.Urcite ho chci udelat,protoze vypada opravdu pekne a i jednoduse,dekuji.
Nemějte strach z malého množství mouky, jakmile to málo hmoty pomalu smícháte s ušlehaným sněhem, do formy je to akorát. Je vynikající,nenáročný a určitě zachutná všem!
tak jsem dort upekla a byl opravdu moc dobrý a vůbec nebyl suchý, což je dobře :o) dala jsem tam i trochu prášku do pečiva, ale stejně zůstal dost nízký...příště zkusím ze 2 dávek...
To asi záleží na chuti. Já jsem si léta přála ochutnat pravý vídeňský Sachertorte a nakonec mě originál dost zklamal. Také mi připadal hodně suchý. Tohle je Katko piškotové těsto s kakaem. Když nechci mít dort z piškotového těsta suchý, pořádně pláty pokapu rumem, likérem nebo kávou.
Katko, ve svém komentáři píšete, že sachr je "suchý" dort. Nevím, jestli jste ho zkoušela nebo to víte z doslechu, ale v žádném případě není suchý!! Já ho dělala mnohokrát a je vynikající. Ještě když se potře meruňkovým džemem a poleje čokoládovou polevou, nemá chybu. Jestli myslíte, že je suchý, tak ho ten, kdo ho pekl, pekl moc dlouho a tak se vysušil....
Naše známá cukrářka dělá výborný dort...nevim, jestli je to Harlekýn, ale podle všecho asi jo :o) Samozřejmě mi recept neprozradí...ten dort je obrovský - korpus je vláčný (ne suchý, jako např. u sachru) rozřízlý na 3 pláty, které jsou tak 1 cm vysoké a každý je potřený šlehačkou, taky tak 1 cm vysokou vrstvou. Nahoře je ozdobený spoustou šlehačky a pokapaný čokoládovou polevou. Používá jak bílou, tak hnědou šlehačku. Chtěla bych se zeptat, jestli je tohle těsto taky vláčné nebo spíš tužší a sušší jako sachr. Jestli jste někdo nezkoušel, jak bude vysoký, když ho udělám z dvojité dávky a jestli se propeče. Nebo jestli stačí do této jedné dávky přidat trochu prášku do pečiva. prostě potřebuju ho rozříznout na 3 pláty, každý o síle 1 cm :o) Do jak velké formy ho dát? Mám průměr 24 cm
Dort jsem rano upekla - ted nas ceka ochutnavani. Stejne jako pani Sevcikova, i ja jsem pouzila banany. Priblizne 10 let ziji v Turecku, ale moucniky peceme vzdy ceske. vsem moc chutnaji. Dekuji za recept.
Ahoj,dort je skvelý.Ja som vynechala šlahačku a namiesto toho som dala medzi krém a cesto banány.Pefektna kombinácia,pre toho kto miluje banany.Cela torta nimi bola citit.
udělala jsem ten dort mamce k narozeninám a celá rodina si opravdu pochutnala. jednoduché a rychlé. bez problémů
No.. jako nevim co sem delala spatne ale teda fujky.. ta kase.. co to bylo? korpus.. zadna slava.. predelavala jsem.. a krem s tou kasi no to nebylo nic.. musim to tedka nejak predelat... asi se nebudu poustet do veci ktere neznam.... treba nekdy se to pokusim znova vyzkouset...
Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)
Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)
Dobrý den, chystám se upéct tento dort, ale zaskočilo mě, že na korpus je psáno JEN 50 g pol. mouky a 140 g ! cukru... Zdá se mi to jako nepoměr, hlavně té mouky je málo.. Prosím o radu, předem děkuji.
Tak jsem před chvílí dopela tento dort a vypadá to, že s epovedl, děkuji za prima recept:)
Výborný dort!
Dort je bezvadný i pro začátečníky. Pekla jsem ho i z kachních vajec, to jsou potom výsledky!!
myslíte, že na ten krém můžu dát ještě marcipánvé velké kolečko, abych mohla zdobit na něm dalším marcipánem?
Dekuji pani Jano. Napadlo me samotnou, ze problem je v tom masle tak jsem to udelala presne jak ste napsala a povedl se!! Pritel mel velkou radost a ja taky protoze se mi povedl! Nejsem moc zkusena pekarka tak ted aspn vim. Jeste jednou diky moc.
Leni,máslo na krém nemůžete rozvářet!Stačí ho nechat změknout při pokojové teplotě-vyndáte celý balíček másla z ledničky,položíte na příhodné místo v kuchyni a necháte ho tam třeba 20 min.Po této době už určitě můžete máslo použít.Postupujte podle receptu,je dobře napsaný.Určitě to už zvládnete.
Chtela bych se zeptat jak teple ma byt maslo na krem. Kdyz ho rozvarim tak se mi krem nepovede a je strasne tekuty takze ho musim byhodit. Dneska sem pekla dort po 4 a dvakrat se mi krem povedl tak jak na obrazku a dvakrat byl tekutej. Co delam spatne? Pekla sem pritelovi a ted jsem smutna, protoze mam korpus ale ne krem:(( prosim poradte diky Lenka
....nabuduce musim urobit krem z 1 a pol davky....zdalo sa mi ho malo.....inak celkom ujde.
Tento recept mám už leta letoucí pod názvem "Pohádka".Je výborný, krém , i když máslový, vůbec není takový ten klasický těžký máslový. Jenom mouku do krému dávám hrubou, pak je nadýchanější.
Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.
Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.
Děkuji Vám za výborný recept, koláč jsem jako amatér dělal již dvakrát. V sobotu a dnes, protože jsme ho sprostě sežrali skoro hned. :-) Poprvé jsem zapomněl míchat kaši a byla trochu víc hustá než dnes... Skoro bych řekl, že po třetí ji zase trochu víc povařím nebo přidám víc mouky, protože dneska byla kaše opravdu řídká a musel jsem přidat kokos aby to bylo hustší.
Pekla jsem dort pri 180 stupnich asi 20 min a pak na 200 stupnu dalsich 10 min. Take mam elektrickou troubu... Jinak jestli muzu doporucit, urcite dort vyzkousejte! Upekla jsem ho kamaradum a malem ho snedli i s krabici :)
Rory, ja ho pekla dnes uz po treti, ale zase jsem se zapomnela kouknout na hodiny. Pekla jsem ho na 175 stupnu a poprve na nej koukla asi po 20 minutach a pak uz jsem to odhadla podle povrchu. Ale mam pocit, ze byl v troube asi 30-35 minut (mam elektrickou troubu). Protoze ale kazda trouba pece jinak, tak nevim, zda vam to pomuze.
Já bych taky ráda dort upekla ale newím na kolik stupnňů a jak dlouho ho mám péct .Poradíte mi, pls?
Dort je jedna báseň.Doporučuji!!!
No řekni vám nic moc jsem v druhém ročníku cukrařuny a umnšla bych to i líp ale jinak to jde
Tento dort znám jako řezy už několik let jen vejce se tam dávají jen tři a po natření a vychlazení se celé polévají čokoládou a podávají s kopečkem šlehačky. Do těsta se také mohou přidat nasekané ořechy. Opravdu moc výborné.
Opravdu moc dobrý,rychlý dort.Hlavně krém - ten nemá chybu.
Dort je moc dobrý,dala jsem malou lžičku prášku do pečiva,krém nahoře posypala čokoládovýma hoblinkama,vypadá to hezky.
Právě odešla návštěva a recept na dort si odnesla sebou!Moc dobrý,rychlý nemá chybu!
Fakt dobrý dort,všem chutnal.
tento dort je moc výborný.
zdravím,jelikož jsem ještě nikdy dort nepekla (a ani jiných moučníků nemám na svém kontě mnoho), poraďte mi prosím, jak dlouho a při kolika stupních se dort peče (mám horkovzdušnou troubu). Také by mne zajímalo, jakým způsobem se krájí dorty, pokud je chceme mezi pláty ještě namazat marmeládou. Jelikož má otevírací dortová forma špatně těsní,budu muset použít novou silikonovou, se kterou nemám zkušenost. Je nějaký fígl, jak korpus pak dostat z formy, aniž by se mu něco stalo? Moc děkuji za radu. Hezký den. Stella
Robila som tohto "Harlekýna" a je vskutku vynikajúci! Vrele doporučujem všetkým gurmánom či gourmetom :) A je pravda, ze príprava je jednoduchá a rýchla.
Tak se ozývám, jak jsem dopadla. Dort byl výtečný. Manžel na sladké moc není, ale ptal se, proč jsem udělala jen jeden. Už nezbyl ani kousek. Jen jsem měla holandské kakao, které je hodně tmavé. Dávala jsem ho méně, než bylo v receptu, přesto byl dort černý jak bota....ale chuťově mňam. Dávám jedničku ;-)
Zítra má syn výročí...1 měsíc. Chci tento dort upéct pro manžela a dceru. Snad se povede. Pokud ne, mám za měsíc další příležitost, že?....Než bude mít syn rok, budu mít natrénováno :-)
Přečtěte si, prosím, recept i komentáře. Šlehačka se dává nahoru na ozdobení.
a nedělá se krém na Harlekýn náhodou ze šlehačky?
Déle, jak hodinu příprava určitě netrvá:nejdříve si uvařím kaši na krém a dám ji vychladit. Mezitím upeču korpus. Ten vychladím také - teď v zimě je to hned. Během chladnutí korpusu ušlehám krém a natřu na vychlazený korpus. Opravdu si troufám říci, že teď v chladném období je doba přípravy okolo hodiny - max. hodinu a půl.
Dort vypadá moc hezky, chtěla bych ho upéci mamce k narozeninám, a proto bych se chtěla zeptat, jak dlouho přibližně trvá příprava dortu. Píšete, že je rychlý, ale ráda bych věděla nějaký přesnější časový údaj. Předem díky z odpověď.
Fantastický. Dělala jsem ho pro partnera k třicátinám a chudák měl jen 2 kousky. Zbytek snědlo příbuzenstvo.Krému jsem udělala jen dvě třetiny, aby to nebylo tak máslové.Děkuji za recept.
Já zdobím také až na talíři. Jednotlivý kousek položím na bok a udělám vlnky šlehačkou a pokapu čokoládovým topingem. Na fotce ukázka chybí, protože jsem celý dort vezla na zahradní párty a podávala až tam.
Je výborný! Doporučuju. Rychlý a dobrý. Doporučuju ozdobit šlehačkou a na to strouhanou čokoládu! Vyzkoušejte!
Děkuji za vložení obrázku.autorka
Kaši za stálého míchání povaříme cca 1/2 - 1 minutu. Nedokáži to přesně odhadnout, ale je to, jako když vaříme pudink.
Jak dlouho mám asi vařit kaši?Nemůžu tím nic zkazit,když ji budu vařit krátce nebo naopak dlouho?Předem děkuji za odpověď
Tento dort jsem pekla o víkendu,ale protože mám velkou formu,dala jsem 11/2 dávky.Žloutky jsem ušlehala zvlášť a do těsta jsem přidala trochu oleje.Krém jsem udělala z 1 dávky a stačilo to.Piškot byl vysoký akorát a celý dort byl moc dobrý.
Není nic lepšího, než péct dorty a pod. např. po pizze, sekané atd. Trouba byla skvěle vyhřátá a takový piškot se mi v životě nepovedl!
Dort jsem vyzkoušela poprvné a asi i naposledy, žloudky s cukrem jsem vyšlehala a při pečení se mi prostředek korpusu úplně propadl takže z toho byl jenom velký kráter, přesto jsem ho naplnila krémem a polila čokoládou a nakonec docela dobrý.
Přečtěte si komentáře a podle nich zjistíte, že jste jedna z mála, který se dort nepovedl. Já osobně už jsem ho dělala nespočetněkrát a pokaždé se mi povedl. Jen jednou jsem zvlášť šlehala žloutky a přidala sníh z bílků a to byl piškot vyšší, ale drobivý - a to nám moc nechutnalo.Myslím, že není na místě svádět neúspěch na recept!!
Nevím co jsem udělala špatně, ale dělala jsem všechno podle receptu... a to do nejmenší hodetailu. Přesto mi vzniklo asi 2cm tlusté přeslazené těsto.. Takže jsem ho pouze seškrábala z formy (nešlo to ani vyklepnou) a vyhodila. Pěkně děkuju měl to být dort k narozeninám, bohužel už nestíhám upéct něco jiného. Takže mě to dost naštvalo
Dort jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající!!
Takže jsem ho udělala k těm narozkám. Udělala jsem dva korpusy s tím, že jsem dala 70 g mouky, rozřízla jsem oba korpusy a pomazala marmeládou, mezi ty dva korpusy, nahoru a kolem jsem udělala čokoládový krém s kousky čokolády. Ten dort byl nejenom neuvěřitelně dobrej, ale i obrovskej - pro 20 lidí v klidu:-)
Taky jsem ho zkusila a je opravdu výborný! Bude zanedlouho k narozkám. Mouky jsem ale dala 70 g a dort byl vyšší, cca 4 cm, čímž teda netvrdím, že to bylo navýšením mouky:)
Davide nic ve zlým,ale zkus dát do 4 vajec kde už není žádná tekutina půl kila mouky, to teda nevím, co by ti vyšlo. Je to opravdu 5 dkg.Pekla jsem to a bylo to moc dobré.
Určitě je to 50 g a ne 500?
Dort jsem upekla, a měl veliký úspěch. Ještě jsem korpus rozřízla a namazala rybízovou marmeládou.
Pokud nechcete mít dort hodně nízký, jak zde píše paní Iveta, doporučuji, z vlastní zkušenosti, žloutky s cukrem šlehat.
Žloutky se pouze zamíchají.Jednou jsem žloutky s cukrem ušlehala a korpus při pečení moc vyskočil a byl suchý a drobivý. Opravdu mám vyzkoušené, že je lepší žloutky pouze zamíchat, ale nešlehat do pěny šlehačem.
A ako sa má cesto urobiť, keď sa nemá šľahať, to sa len žĺtky s cukrom premiešajú a nevymiešajúsa do bleda, alebo ako?
Taky nám moc chutnal. Jen korpus byl trochu kližkovatý, asi jsem to měla péct víc zprudka. Ještě jsme dort vylepšily pokrájenými banány.
Dort byl vynikající.
Těší mě, že Vám chutná. U nás se dělá k svátkům a když mají dospělí narozeniny. Dětem většinou jeden kousek nestačí....
je nejlepší 1
Dort je vynikající udělali jsme ho mému dítěti k svátku a moc mu chutnal je nejlepší
Dort je super a krém je vynikající.Dávám 1.
Pro Ivetu: Dost dobře jsem nepochopila, jestli byla nízká jen ta spodní vrstva nebo celý dort. Já mám tu spodní vrstvu tak max. 3cm. Nahoru se dává krém, kterého je hodně a ztuhne.Celková výška dortu je tak 2/3 výšky dortové formy.
je moc dobrý ale hodně nízký 2cm tak nevim jestli to je správně nebo jsem udělala něco špatně
Děkuji za pochvalu.
Opravdu skvely a jednoduchy recept, moc vsem chutnal :)
Pro J. D.: Dort se nijak nerozkrajuje ani nepromazává. Pokud se dodrží návod a NEŠLEHÁ se těsto, tak upečený korpus je dost nízký. Na něj se natře krém - je to větší vrstva, ale nebojte se, vše ztuhne.Tento dort dělám často - nejvíce chutná dětem. Určitě zkuste, stojí to za to!!
Chci se zeptat tento dort se nerozkrajuje a nemaže uprostřed?
Tenhle dort byl fakt výborný, synátor mlaskal až se mu dělaly boule za ušima. Pekla jsem ho na l70.
Já mám plynový sporák, proto vám nemohu napsat přesně, na kolik stupňů se korpus peče. Já ho peču v mírně rozehřáté troubě. Ale určitě se pečení nebojte.
Na kolik stupňů to mám dát do trouby?