zavařenina
meruňková (lze použít i jinou, podle chuti)
Postup přípravy receptu
1
Těsto: celá vejce vyšlehám s cukrem do běla a zašlehám mouku. Těsto naleju do dobře vymazané dortové formy - průměr 24 cm. Peču v předehřáté troubě na 160 °C asi 25 minut. Po vychladnutí podélně rozkrojím na poloviny a potřu zevnitř zavařeninou.
2
Náplň: z mléka a pudinkového prášku uvařím hustý krém, který nechám vychladnout. Poté přidám tvaroh, případně trochu mléka na zředění a cukr dle chuti a vyšlehám do hladka. Do části krému přidám nadrobno nakrájený banán a dort naplním. Zbylým krémem potírám povrch dortu, ozdobím nakrájenými banány a posypu nastrouhanou čokoládou. Nakonec rozpustím želatinu a naleji na povrch dortu. Nechávám v ztuhnout v lednici asi 2 hodiny.
3
Možná se zdá, že je těch vajec málo, ale když přidáte krém a ovoce, tak hodně nabude. Navíc je to velmi rychlý a jednoduchý recept. Další kombinací, kterou používám jsou jahody s vanilkovým krémem.