• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
Napište svůj komentář k receptu

Dort Dolly

autor: pistenka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks polotučný tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložit dvě stejně velké misky a pokapat rumem.
2
Na dno vysypat kousky ze dvou půlek kompotované broskve.
3
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smíchat s moučk. cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omýt a nakrájet na malé kousky a vmíchat do tvarohové směsi. 2 celé jahody nechat stranou. Ve druhé misce připravit želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmíchat tvaroh. směs do ztužovače. A nalít do misek. Zabalit do potrav. folie a nechat v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
4
Vyklopit obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravit si šlehačku, smíchanou s vanilk. a mletým cukrem, ztuženou ztužovačem. Nutné vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystat i pařížskou šlehačku.
5
Půlku polokoulí potřít pařížankou, druhou nazdobit bílou šlehačkou. Na konec na vrcholky kopečků umístit celou jahodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Svačina Syrové Chlazení Šlehání Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Broskvový kompot Hnědý rum Jahody Moučkový cukr Pařížská šlehačka Piškotová roláda Polotučný tvaroh Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávěnky

Kávěnky

Masové závitky

Masové závitky

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
15
Řezy Raffaelo
Řezy Raffaelo
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Představení kalendáře Pirelli v Praze: Blesk ulovil největší hvězdy! Herzigová, Šajková, Williamsová a Christie

Představení kalendáře Pirelli v Praze: Blesk ulovil největší hvězdy! Herzigová, Šajková, Williamsová a Christie

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact