• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
Napište svůj komentář k receptu

Dort - Bořek stavitel

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort - Bořek stavitel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      vejce
    • 15
      voda
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      vanilkový cukr
    • pikantní marmeláda
  • krém
    • 600
      ml mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • cukr
    • 1
      tvaroh
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečícím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení, uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej 2x rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
2
Náplň: uvaříme hustý pudink, který necháme za střídavého míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
3
Poznámka: korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Asterixův dort

Asterixův dort

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sona Pinkasová | 22. 11. 2008 18:49

    Dort se povedl, misto papiru jsem posypala zelenym kokosem a ozdobila figurkami fotbalistu :-) diky

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 14:12

    Mám se Strakonickou Prácheňskou pekárnou také dobrou zkušenost. Poslala jsem e-mailem obrázek, do 2 dnů byl jedlý papír k vyzvednutí (mám to kousek, tak jsem si to nenechávala posílat). Pokud chcete vidět, mám tady foto dortu "knihy" s jedlým papírem: http://simcinka.rajce.idnes.cz/Dort_kniha/#Kniha_20_-_slozeny_dort.jpg

  • Olga Zehnalová | 6. 10. 2008 17:19

    Karamelový krém zo salka robievam aj ja a je výborný, jemný a ľahký.Salko varím asi 1 1/2 až 2 hodiny, nechám vychladnúť a potom dobre zašľahám 20 Dg až 25 Dg masla.Jednoduchý a dobrý, tuhý, netečie.

  • Sylva P. | 6. 10. 2008 13:58

    Chystám se na dort pro 18.letého syna. Oslovila jsem Prácheňskou cukrárnu ohledně jedlé fotografie. Na dobírku byla během 2 dnů. Tak teď to hlavně nezkazit. Prosím vás ostatní o dobrý recept na krém ze svařeného salka. Díky

  • Martina | 10. 3. 2008 19:39

    Dobrý nápad. Mám za sebou také pár pokusů. Pekla jsem obdélník i kruh. Papír potírám speciálním gelem, kterým se obrázek i lepí. Zviditelní to barvy a papír se nezkrabatí. Někdy můžem být problém s krémem. Vše se dá sehnat na www.mojeparty.cz , kde je velký výběr a navíc se zde dá pořídit vše pro party i oslavy.

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 11:53

    Tento dort jsem pekla na synovi deváté narozeniny a byl opravdu výborný.

  • Zuzka Čížková | 16. 5. 2007 07:39

    Jedlý papír na dort můžete také koupit na mých stránkách www.mimibazar.cz/epikina. Mám tam i 2 fotografie hotových dortů. Přeji úspěšné pečení

  • Petra | 28. 4. 2007 14:56

    Jedlý papír lze sehnat i na www.prachenska-cukrarna.cz a nebo na www.janvitek.wz.cz :-)

  • Katka Maršálková | 4. 4. 2007 16:12

    Pro všechny: volala jsem do cukrárny do těch Dejvic (www.svatebnidorty.cz), říkali, že si můžete na dort nechat dát i nějakou vlastní fotku, že jí buď můžete přinést na cd nebo jí můžete zaslat i e-mailem a pak si to v cukrárně vyzvednout:o)

  • Monika V. | 4. 4. 2007 15:41

    Lenko, tak pochybuju, že by šly tyto obrázky z jedlého papíru vyrobit doma. Vím, že se dají koupit jedlé papíry i v malých formátech a jednobarevné, třeba v obchodě nebo v cukrárně. Dávám to malé dceři jen tak do ruky na "mlsání" , aby neměla pořád jen lízátka, ale určitě doma na koleni nenatisknete na papír nějaký obrázek nebo fotku.

  • Lenka | 4. 4. 2007 15:30

    Nevite nekdo, zda si takove obrazky muzu vyrobit i doma?

  • bramborka | 28. 3. 2007 18:46

    Děkuji anonymovi,ty 3 pláty mě také nenapadli!Díky

  • Anonym | 28. 3. 2007 15:24

    Bramborko,do hlubokého plechu to také jde a ještě taky,že si upečete 3 pláty piškotu a pak je vyříznete do požadovaného rozměru.

  • bramborka | 28. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo zkušenost,když nemám takovou formu,tak jestli to půjde udělat na hlubokém plechu?

  • Herta Petříková | 28. 3. 2007 12:38

    Krásné obrázky na jedlém papíře mají také na www.svatebnidorty.cz pod Mléčné lahůdky FishR s.r.o Je to pod,,Navigace"- Galerie obrázků.Před časem jsem je také potřebovala.mají daleko větší výběr obrázků.Omlouvám se za zdlouhavý navod,ale jsem pc začátečník.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:21

    ...ten dort je opravdu moc hezký a určitě udělal radost...ale já mám teď největší radost z adresy stranky tortina...opravdu dík...

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 10:59

    Na té stránce mají super výběr, ještě jednou děkuji:-)

  • Monika V. | 28. 3. 2007 09:53

    Ty figurky nejsou z marcipánu, je to právě ten jedlý papír. Vlastně by se dalo říct, že je to jedlá fotka.

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:49

    Děkuji,hned se jdu na ty stránky podívat.:-))

  • Vlasta Vejvodova | 28. 3. 2007 09:42

    Objednala jsem ho na srtánce tortina.cz

  • Irena Klasová | 28. 3. 2007 09:36

    Vypadá to moc hezky, ty figurky jsou z marcipánu? A kde lze sehnat jedlý papír? Slyším o něm poprvé. Děkuji

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:24

    Prosím, kde seženu jedlý papír ? Jindra

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
31
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
25
Těstoviny se špenátem a uzeným masem
Těstoviny se špenátem a…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort "Adélka"
Dort "Adélka"
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
  • Recepty.cz
  • Dort - Bořek stavitel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact