• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
Napište svůj komentář k receptu

Dort "Adélka"

autor: katka74
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort "Adélka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce čokoláda
    • 100
      ml mléko
  • Krém do korpusu
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce nutela
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 50
      g lískové oříšky nasekané
  • Krém na vrch dortu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 1
      ks tmavá čokoládová poleva
    • jahody
    • cukr krupice
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a vyšlehat do hladkého těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložit papírem na pečení. Těsto dát do formy a uhladit. Dát do předehřáté trouby. Peče se cca 40 min na 180 °C. Po upečení nechat vychladnout a 2x rozříznout podélně.
2
Krém do dortu: smetanu, Nutelu a cukr dobře smíchat a vyšlehat se ztužovačem do šlehačky. Nakonec opatrně přimíchat ořechy, krémem naplnit korpus.
3
Krém na pomazání dortu: smetanu, cukr a ztužovač vyšlehat do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Trochu krému dát do zdobičky a vytvarujeme nosánek.
4
Zdobení dortu: Polevu prohřát v teplé vodě (je to poleva prodávaná již v sáčku) ustřihneme malinkatatý růžek a namalujeme na dort ofinu, copánky, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Nakonec nakrájet jahody na plátky a vytvořit červený čepeček a mašličky. Malinko červeného potravinářského barviva smíchat s cukrem krupice a opatrně posipeme dort jako tvářičky. Dort nechat tak 2 hodiny ztuhnout.
5
Je to sice pracnější, ale rozzářené dětské očička vše nahradí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Dort Dolly

Dort Dolly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 17. 4. 2014 19:17

    Uzasny dort, a to nejen proto, ze nese moje jmeno :) Pekla jsem ho už asi 5x a ted se na nej chystam opet. Je zkratka vyborny a vsichni, kdo ho ochutnali, si ho oblibili. Doporucuji :)

  • Jana Pekárková | 19. 6. 2008 16:19

    Jé, koukám, že tu mám jmenovkyni :-)

  • Jana Pekárková | 13. 2. 2008 11:59

    Katko, tento dort je prostě úžasný. Pekla jsem jej už několikrát, pokaždé jsem trochu pozměnila zdobení a měl vždy ohromný úspěch. :-)

  • Petrusis | 21. 2. 2007 23:38

    Adélka ten dort prý udělá xoxoxoxo :-*

  • Airan | 4. 9. 2006 16:39

    Dort neni slozity, vypada krasne, bezva napad!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Jahody Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Nutela Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tmavá čokoládová poleva Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

90
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
55
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
24
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort - Bořek stavitel
Dort - Bořek stavitel
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact