• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
Napište svůj komentář k receptu

Dort "Adélka"

autor: katka74
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort "Adélka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce čokoláda
    • 100
      ml mléko
  • Krém do korpusu
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce nutella
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 50
      g lískové oříšky nasekané
  • Krém na vrch dortu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 1
      ks tmavá čokoládová poleva
    • jahody
    • cukr krupice
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a vyšlehat do hladkého těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložit papírem na pečení. Těsto dát do formy a uhladit. Dát do předehřáté trouby. Peče se cca 40 min na 180 °C. Po upečení nechat vychladnout a 2x rozříznout podélně.
2
Krém do dortu: smetanu, Nutelu a cukr dobře smíchat a vyšlehat se ztužovačem do šlehačky. Nakonec opatrně přimíchat ořechy, krémem naplnit korpus.
3
Krém na pomazání dortu: smetanu, cukr a ztužovač vyšlehat do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Trochu krému dát do zdobičky a vytvarujeme nosánek.
4
Zdobení dortu: Polevu prohřát v teplé vodě (je to poleva prodávaná již v sáčku) ustřihneme malinkatatý růžek a namalujeme na dort ofinu, copánky, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Nakonec nakrájet jahody na plátky a vytvořit červený čepeček a mašličky. Malinko červeného potravinářského barviva smíchat s cukrem krupice a opatrně posipeme dort jako tvářičky. Dort nechat tak 2 hodiny ztuhnout.
5
Je to sice pracnější, ale rozzářené dětské očička vše nahradí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Asterixův dort

Asterixův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 17. 4. 2014 19:17

    Uzasny dort, a to nejen proto, ze nese moje jmeno :) Pekla jsem ho už asi 5x a ted se na nej chystam opet. Je zkratka vyborny a vsichni, kdo ho ochutnali, si ho oblibili. Doporucuji :)

  • Jana Pekárková | 19. 6. 2008 16:19

    Jé, koukám, že tu mám jmenovkyni :-)

  • Jana Pekárková | 13. 2. 2008 11:59

    Katko, tento dort je prostě úžasný. Pekla jsem jej už několikrát, pokaždé jsem trochu pozměnila zdobení a měl vždy ohromný úspěch. :-)

  • Petrusis | 21. 2. 2007 23:38

    Adélka ten dort prý udělá xoxoxoxo :-*

  • Airan | 4. 9. 2006 16:39

    Dort neni slozity, vypada krasne, bezva napad!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Jahody Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Nutella Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tmavá čokoládová poleva Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Srbské rizoto
Srbské rizoto
20
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka
14
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort - Bořek stavitel
Dort - Bořek stavitel
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact