• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
Napište svůj komentář k receptu

Dort "Adélka"

autor: katka74
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort "Adélka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce čokoláda
    • 100
      ml mléko
  • Krém do korpusu
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce nutella
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 50
      g lískové oříšky nasekané
  • Krém na vrch dortu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 1
      ks tmavá čokoládová poleva
    • jahody
    • cukr krupice
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a vyšlehat do hladkého těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložit papírem na pečení. Těsto dát do formy a uhladit. Dát do předehřáté trouby. Peče se cca 40 min na 180 °C. Po upečení nechat vychladnout a 2x rozříznout podélně.
2
Krém do dortu: smetanu, Nutelu a cukr dobře smíchat a vyšlehat se ztužovačem do šlehačky. Nakonec opatrně přimíchat ořechy, krémem naplnit korpus.
3
Krém na pomazání dortu: smetanu, cukr a ztužovač vyšlehat do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Trochu krému dát do zdobičky a vytvarujeme nosánek.
4
Zdobení dortu: Polevu prohřát v teplé vodě (je to poleva prodávaná již v sáčku) ustřihneme malinkatatý růžek a namalujeme na dort ofinu, copánky, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Nakonec nakrájet jahody na plátky a vytvořit červený čepeček a mašličky. Malinko červeného potravinářského barviva smíchat s cukrem krupice a opatrně posipeme dort jako tvářičky. Dort nechat tak 2 hodiny ztuhnout.
5
Je to sice pracnější, ale rozzářené dětské očička vše nahradí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asterixův dort

Asterixův dort

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 17. 4. 2014 19:17

    Uzasny dort, a to nejen proto, ze nese moje jmeno :) Pekla jsem ho už asi 5x a ted se na nej chystam opet. Je zkratka vyborny a vsichni, kdo ho ochutnali, si ho oblibili. Doporucuji :)

  • Jana Pekárková | 19. 6. 2008 16:19

    Jé, koukám, že tu mám jmenovkyni :-)

  • Jana Pekárková | 13. 2. 2008 11:59

    Katko, tento dort je prostě úžasný. Pekla jsem jej už několikrát, pokaždé jsem trochu pozměnila zdobení a měl vždy ohromný úspěch. :-)

  • Petrusis | 21. 2. 2007 23:38

    Adélka ten dort prý udělá xoxoxoxo :-*

  • Airan | 4. 9. 2006 16:39

    Dort neni slozity, vypada krasne, bezva napad!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Jahody Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Nutella Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tmavá čokoládová poleva Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Dorajaki
Dorajaki
Dort - Bořek stavitel
Dort - Bořek stavitel
Dort "Hlava koně"
Dort "Hlava koně"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
  • Recepty.cz
  • Dort "Adélka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact