• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort
Napište svůj komentář k receptu

Dort

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 8
      ks vejce
    • 320
      g cukr krupice
    • 320
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce voda vařící
  • Krém
    • 6
      dl mléko
    • moučkový cukr dle chuti
    • 2,50
      balíček vanilkový pudink
    • máslo 2-2 a 1/2 po 250 g
  • Zdobení
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • rybízový džem
    • hnědý rum
    • 1
      balíček kokos
  • Dále
    • rybízová marmeláda
    • hnědý rum
    • kokos
    • 1
      ks ananasový kompot
    • čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K dostání jsou i formy bez dna, ale tu já nemám.
2
Boky formy lehce vymáznu kouskem ztuhlého tuku z lednice, třeba pokrmový, normálně prstama a vysypu hrubou moukou. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji vykládat papírem na pečení boky, ty pak spadnou a korpus je celý nakřivo.
3
Pak vložím na dno vystřihnutou šablonu. Nevadí, jestli je trošku nakřivo a pošrábou se trošku vysypané boky, krém to schová. Po upečení se boky ostrým nožem odříznou a po vyklopení se papír ze dna se krásně sloupne.
4
Celá vejce ušlehám s cukrem, po chvilce přidám vařící vodu, když drží pod metlami tvar - dělají se za metlami spirálky a když metly nadzvedneme a směs je pevná, tak pomalinku přisypávám mouku a opatrně míchám.
5
Pak vleji do formy, upravím hmotu víc ke krajům a trošku méně prostředkem, dám do vlažné trouby asi na 120 °C, udělá se krusta a po 10 min. zvýším teplotu asi na 150 °C a peču asi hodinu.
6
Pokud někomu peče trouba více nahoře, dá se přikrýt papírem, ať se nespálí.
7
Zkouším špejlí. Peču do zlatova, nedopečený korpus se hodně rozmočí.
8
Nechám vychladnout.
9
Tento korpus peču 2 dny před plněním.
10
Krém: večer před plněním uvařím pudink s vanilkovým cukrem, ve studené vodě míchám do vychladnutí, neudělá se škraloup a pak hrnec zabalím do mikrotenového sáčku, dám ho do mírného chladna spolu s máslem a tak zaručím, že budou mít obě suroviny stejnou teplotu.
11
Ráno podkovu rozkrájím na 3 díly, jak kdo je zručný, já nožem, někdo je zvyklý nití, dolní díl může být malinko silnější a rozložím.
12
Pak klasicky šlehám nastavovaný krém, máslo s cukrem a po troškách pudink.
13
Scedím ananas, nakrájím na malé kousky, trochu nechám na zdobení.
14
Šťávu z ananasu smíchám s rumem a peroutkou načvachtám na povrchu řezu spodní a prostřední díl, tak akorát, ať se moc nepromočí a potřu marmeládou - zase spodní a prostřední díl.
15
Krém si opticky rozdělím na 4 díly.
16
2 díly na naplnění korpusu,
17
1 díl na obtáhnutí korpusu
18
a 1 díl na ozdobu.
19
Díl na ozdobu dejte raději bokem, ať v něm nemáte drobky.
20
V sáčku se zdobičkou pak dělají paseku.
21
To samé s ananasem, ale na 3 díly, 2 do korpusu, 1 na ozdobu.
22
Na spodní díl natřu krém, posypu ananasem, položím prostřední díl,
23
postup opakuji a nakonec přiložím horní díl a zatížím třeba plechem.
24
Jestli máte čas, dejte na chvilku ztuhnout.
25
Klasicky povrch a boky korpusu potřeme krémem, nejdříve povrch, pak sáčkem s ustřihnutým růžkem postříkám čokoládou a pak až boky, ať se neumažou, obsypeme kokosem nebo mandlovými lupínky, nebo ořechy.
26
U nás doma se k ananasové dortě nejvíce osvědčil kokos a je levný.
27
Povrch také stačí bílý nebo vlnovky, jak kdo umí, nazdobíme zdobičkou, poklademe ananasem, nebo oříšky, prostě jak kdo chce a pak jen vychladit.
28
Je to piplačka, nejsem žádná cukrářka, jen laik, ale vlastní dort mamince k narozeninám, nebo dětem,ať je jakkoli nazdobený, určitě potěší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katarina kubikova | 6. 10. 2008 21:23

    torta je velmi podrobne popisana a to je velmi dolezite, aby nevznikli nejake problemy. velmi pekne dakujem za skvely recept. je uzasna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rybízová marmeláda Rybízový džem Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kaštany

Kaštany

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

68
Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Treska se šťouchaným…
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact