• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort
Napište svůj komentář k receptu

Dort

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 8
      ks vejce
    • 320
      g cukr krupice
    • 320
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce voda vařící
  • Krém
    • 6
      dl mléko
    • moučkový cukr dle chuti
    • 2,50
      balíček vanilkový pudink
    • máslo 2-2 a 1/2 po 250 g
  • Zdobení
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • rybízový džem
    • hnědý rum
    • 1
      balíček kokos
  • Dále
    • rybízová marmeláda
    • hnědý rum
    • kokos
    • 1
      ks ananasový kompot
    • čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K dostání jsou i formy bez dna, ale tu já nemám.
2
Boky formy lehce vymáznu kouskem ztuhlého tuku z lednice, třeba pokrmový, normálně prstama a vysypu hrubou moukou. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji vykládat papírem na pečení boky, ty pak spadnou a korpus je celý nakřivo.
3
Pak vložím na dno vystřihnutou šablonu. Nevadí, jestli je trošku nakřivo a pošrábou se trošku vysypané boky, krém to schová. Po upečení se boky ostrým nožem odříznou a po vyklopení se papír ze dna se krásně sloupne.
4
Celá vejce ušlehám s cukrem, po chvilce přidám vařící vodu, když drží pod metlami tvar - dělají se za metlami spirálky a když metly nadzvedneme a směs je pevná, tak pomalinku přisypávám mouku a opatrně míchám.
5
Pak vleji do formy, upravím hmotu víc ke krajům a trošku méně prostředkem, dám do vlažné trouby asi na 120 °C, udělá se krusta a po 10 min. zvýším teplotu asi na 150 °C a peču asi hodinu.
6
Pokud někomu peče trouba více nahoře, dá se přikrýt papírem, ať se nespálí.
7
Zkouším špejlí. Peču do zlatova, nedopečený korpus se hodně rozmočí.
8
Nechám vychladnout.
9
Tento korpus peču 2 dny před plněním.
10
Krém: večer před plněním uvařím pudink s vanilkovým cukrem, ve studené vodě míchám do vychladnutí, neudělá se škraloup a pak hrnec zabalím do mikrotenového sáčku, dám ho do mírného chladna spolu s máslem a tak zaručím, že budou mít obě suroviny stejnou teplotu.
11
Ráno podkovu rozkrájím na 3 díly, jak kdo je zručný, já nožem, někdo je zvyklý nití, dolní díl může být malinko silnější a rozložím.
12
Pak klasicky šlehám nastavovaný krém, máslo s cukrem a po troškách pudink.
13
Scedím ananas, nakrájím na malé kousky, trochu nechám na zdobení.
14
Šťávu z ananasu smíchám s rumem a peroutkou načvachtám na povrchu řezu spodní a prostřední díl, tak akorát, ať se moc nepromočí a potřu marmeládou - zase spodní a prostřední díl.
15
Krém si opticky rozdělím na 4 díly.
16
2 díly na naplnění korpusu,
17
1 díl na obtáhnutí korpusu
18
a 1 díl na ozdobu.
19
Díl na ozdobu dejte raději bokem, ať v něm nemáte drobky.
20
V sáčku se zdobičkou pak dělají paseku.
21
To samé s ananasem, ale na 3 díly, 2 do korpusu, 1 na ozdobu.
22
Na spodní díl natřu krém, posypu ananasem, položím prostřední díl,
23
postup opakuji a nakonec přiložím horní díl a zatížím třeba plechem.
24
Jestli máte čas, dejte na chvilku ztuhnout.
25
Klasicky povrch a boky korpusu potřeme krémem, nejdříve povrch, pak sáčkem s ustřihnutým růžkem postříkám čokoládou a pak až boky, ať se neumažou, obsypeme kokosem nebo mandlovými lupínky, nebo ořechy.
26
U nás doma se k ananasové dortě nejvíce osvědčil kokos a je levný.
27
Povrch také stačí bílý nebo vlnovky, jak kdo umí, nazdobíme zdobičkou, poklademe ananasem, nebo oříšky, prostě jak kdo chce a pak jen vychladit.
28
Je to piplačka, nejsem žádná cukrářka, jen laik, ale vlastní dort mamince k narozeninám, nebo dětem,ať je jakkoli nazdobený, určitě potěší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asterixův dort

Asterixův dort

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katarina kubikova | 6. 10. 2008 21:23

    torta je velmi podrobne popisana a to je velmi dolezite, aby nevznikli nejake problemy. velmi pekne dakujem za skvely recept. je uzasna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rybízová marmeláda Rybízový džem Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Luxus řez

Luxus řez

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Houskové uzenářské knedlíky
Houskové uzenářské…
48
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z…
45
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu -…
33
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact