Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si pořádný hrnec. Popsaná porce je cca pro 8 lidí. Nejdříve nekrájejte cibulku a osmahněte na oleji, potom zalijte horkou vodou a nechte chvilku povařit. Přidejte rajský protlak a koření, chvilku vařte pak vložte kuře a případně dolévejte průběžně vodu.
2
Potom přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené syrové brambory, zase nechte chvilku vařit a nakonec natvrdo uvařené oloupané vejce a česnek. Na talíř připravte na kostičky nakrájený chléb a uvařenou rýži.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
renata
|21. 12. 2011 19:25
každý rok se to vaří u nás ve firmě jako vánoční jídlo,ale mě osobně to moc neoslnilo......slovenský perkelt je o mnoho lepší
Jarka O.
|30. 3. 2009 18:31
Jestli tomu dobře rozumím, jedná se o jakousi omáčku? Zní to zajímavě.
Karin Richterova
|30. 3. 2009 17:51
Ahoj, uvařili jsme to doma, je to netradiční, ale moc dobré. Doporučuji.