• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
Napište svůj komentář k receptu

Domažlický koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domažlický koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 30
      g droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko vlažné
    • 100
      g moučkový cukr
  • povidla
    • povidla švestková
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka skořice
  • maková náplň
    • 100
      g mák mletý
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
  • tvarohová náplň
    • 3
      kelímek měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
2
Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř).
3
Papíry potřeme tukem.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g.
5
Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní.
6
Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady.
7
Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kubecová | 22. 2. 2009 20:57

    Tohleto, co je na fotografii se nedá s domažlickým koláčem vůbec srovnávat.

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 11:58

    boli vynikajuce a a vysli mi hned na prvy krat, urobila som aj kombinaciu s orechami. dakujem za recept...ocenuje najma mazel.

  • Jana | 13. 7. 2007 20:13

    kolik mléka do máku??

  • engliš | 10. 2. 2007 11:11

    nejsem autor ale určitě ano...

  • Lenka | 9. 2. 2007 19:58

    Mák se má umlít nebo nemusí? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hnědý rum Mák mletý Med Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

49
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s…
44
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
22
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Domácí zázvorovo-citronová limonáda
Domácí zázvorovo-citronová limonáda
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Donutky
Donutky
Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact