• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
Napište svůj komentář k receptu

Domažlický koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domažlický koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 125
      g hera rozpuštěná
    • 30
      g droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko vlažné
    • 100
      g moučkový cukr
  • povidla
    • povidla švestková
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka skořice
  • maková náplň
    • 100
      g mák mletý
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
  • tvarohová náplň
    • 3
      kelímek měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
2
Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř).
3
Papíry potřeme tukem.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g.
5
Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní.
6
Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady.
7
Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kubecová | 22. 2. 2009 20:57

    Tohleto, co je na fotografii se nedá s domažlickým koláčem vůbec srovnávat.

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 11:58

    boli vynikajuce a a vysli mi hned na prvy krat, urobila som aj kombinaciu s orechami. dakujem za recept...ocenuje najma mazel.

  • Jana | 13. 7. 2007 20:13

    kolik mléka do máku??

  • engliš | 10. 2. 2007 11:11

    nejsem autor ale určitě ano...

  • Lenka | 9. 2. 2007 19:58

    Mák se má umlít nebo nemusí? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hnědý rum Mák mletý Med Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
45
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Domácí zázvorová limonáda
Domácí zázvorová limonáda
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Donutky
Donutky
Donuty
Donuty
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
  • Recepty.cz
  • Domažlický koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact