• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí zapékané müsli
Napište svůj komentář k receptu

Domácí zapékané müsli

autor: palenda
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí zapékané müsli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ovesné vločky
    • 100
      g hnědý cukr (Kdo chce méně sladké - ubere)
    • 70
      g med
    • 50
      g džus (100 % pomerančový nebo jablečný)
  • Dle chuti
    • sušené ovoce (Brusinky, švestky, meruňky)
    • rozinky
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy - vše podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky, nasekané vlašské ořechy, dobré mohou být i mandle, pokud je můžete). Vznikne taková mazlavá,lepivá směs. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na plech dáme pečící papír a na něj rozprostřeme tuto müsli směs. Dáme do trouby zapékat na 20 - 30 minut. Po této době vyndáme, trochu promícháme, aby tam nebyli velké slepené kusy a necháme vychladnout.
2
Když vyndáváme, tak se müsli bude zdát ještě jakoby "mokré", jako nedopečené, ale pozor - ještě ztvrdne po vychladnutí, takže určitě není potřeba péct ho déle (což jsem já udělala poprvé a bylo pak hodně tvrdé).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Čokoládové müsli

Čokoládové müsli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lefina | 17. 8. 2015 19:36

    My doma děláme trochu lehčí verzi. Pytlík ovesných vloček smíchám se sušeným ovocem. Nejlepší jsou směsi, v jednom balíčku pak máte ananas, mandle, papáju, rozinky, brusinky, meruňky. Mají obvykle tak 80 g každý. Některé obsahují i ořechy a kokos, zkrátka čím rozmanitější směs je, tím lepší. Kdo má rád, může přihodit ještě trošku slunečnicových semínek a lněné semínko. Cukr ani med nepřidávám vůbec, sušené ovoce je samo o sobě dost sladké, není potřeba ještě přislazovat. Promíchám na hlubším plechu a celé pokapu polovinou kelímku smetany ke šlehání (tj. 125 ml). Dám zapéct do rozehřáté trouby asi na 10 min, přičemž během téhle doby to asi 2x - 3x pořádně promíchám. Tohle müsli se sype, nebude vytvářet žádné hrudky. Nejraději jej konzumujeme k snídani - přidané do bílého jogurtu - vezmu 1 malý kelímek bílého jogurtu 1,5 - 3,5 % tuku, nízkotučné jsou nesmysl. Přidám 2 - 3 lžíce müsli a doplním čerstvým ovocem nakrájeným na kostky (nektarinka, broskev, půlka banánu, menší jablíčko). Kdo by chtěl namítat, že moje verze není lehčí, ale je naopak pořád dost tučná, uvědomte si, jaké množství sníte (2 lžíce nikoho nezruinují!) Naopak v téhle snídani máte zastoupeno vše - tuky, sacharidy, bílkoviny a spoustu vlákniny a co je nejduležitější - glykemickou křivku Vám tahle snídaně nerozhodí (jako se Vám to stane u přeslazených komerčních produktů), zasytí Vás na dlouhou dobu a bude Vám energii doplňovat postupně. Tak dobrou chuť a zdravé snídání :-)

  • Marcela | 15. 2. 2015 16:13

    No to je ale nechutny, do vlocek michat vejce, olej s nebo rozdrceny bramburky???? :-(

  • Marcela | 15. 2. 2015 16:13

    No to je ale nechutny, do vlocek michat vejce, olej s nebo rozdrceny bramburky???? :-(

  • katka | 20. 1. 2015 19:52

    zkoušel někdo do toho müsli před pečením dávat čerstvé ovoce?? nebo třeba mražené??? dala bych si s borůvkama ale kamoška s 12-ti měsíčkama vážně nejsem :D

  • Gabriela | 10. 11. 2014 12:15

    A kdopak Vám řekl že musli všeobecně je dietní? Dělá se přeci ze surovin, které se běžně používají na výkrm dobytka. Všeobecně je špatně zakořeněný názor, "dám si musli to je dietní". Musli je dobré, protože obsahuje hodně vlákniny, dobře zasytí a neobsahuje tuky. Pokud nechcete používat klasický bílý "jedovatý" cukr, nebo umělá sladidla, která jsou ještě mnohem horší, můžete přeci použít třtinový, nebo jiný z ovoce. Nebo pouze med. Tyto cukry totiž tělo dokáže mnohem lépe zpracovat.

  • Sherry | 3. 8. 2014 23:08

    Užitečný je ty vločky párkrát během pečení promíchat, hlavně odkrajů do středu, protože na okrajích plehu se vločky vypíkají nejrychleji. A lepší je péct na jen na 150 st. Už jsem je dělal nekolikrát, ale rozmíchávám vločky nejdříve s 1 dcl oleje a 1-2 vejci, pak to nechám cca 20 minut vsáknout, odstát. Teprve těsně před pečením je dobrý zamíchat příměsy ochucovací. A je dobrá slaná variana musli: Přidá se sůl, rozmačkaný česnek, sezam, mák, provensálské koření, bazalka, chilli omáčka, sojovka, cokoli dle vlastní chuti. Po upečení přidávám ještě buráky a nadrcené brambůrky – nejlépe s cibulovou příchutí :o) - Zdroj jsou rady pro zimní přechod hor Život je gotickej pes a vlastní zkušenosti :-)

  • vlocka | 13. 5. 2014 15:56

    Po 11 minutách se mi to spálilo :(

  • Tomáš | 4. 5. 2014 20:14

    Nechápu proč by se do snídaně někoho kdo drží dietu nemohli dát ovesné vločky? Když se vše správně spočítá není to problém navíc snídaně je start dne a ten by měl být výživný na složité sacharidy jako jsou právě vločky :-) dají se najít na trhu i müsli, které nejsou spékané a tudíž bez zbytečných jednoduchých cukrů :-)

  • Honza.M | 30. 1. 2014 22:31

    Já v dietním složení nevidím problém ... stejnou věc si dělám doma akorát sladím medem a používám lískové ořechy , banán a možná občas jablko ... jím ke svačině a snídani ... k tomu sice pravidelně cvičím ale díky tomu , že toto mám součástí denní stravy jsem zhubnul ze 78kg na 55 :)

  • coco | 25. 1. 2014 11:47

    mám pocit, že si pletete pojem "zdravý" a dietní" - co je zdravé, nemusí být nutně dietní. Pokud chcete dietní müsli, tak prostě nejezte müsli 8-) - müsli prostě nemůže být nízkokalorické, jelikož jeho základní surovina ovecné vločky jednoduše poměrně kalorické jsou a sušené ovoce, semínka, či ořechy samozřejmě taky.

  • Jirka | 19. 1. 2014 11:07

    A co třeba do toho přidat rozmixovaný ovocný kompot nebo kousky z něj? Osladí to, provlhčí a je dobrý. Teď to jdu vyzkoušet

  • jozefz | 3. 6. 2013 12:27

    zdravim,paci sa mi vas postoj..a zaujimalo by ma mozno viac rad od vas..ak mozte..napiste mi prosim na mekmen@atlas.cz diky moc,jozef :)

  • palenda | 25. 3. 2013 17:02

    Reaguji dost pozdě, ale nevím, spíš se fakt stává, že se snadno připálí ... tak mě napadá jen málo zahřátá trouba nebo prostě každá trouba jinak peče. Dala bych ho pak asi ještě na chvíli dopéct... nevím, jak jste to vyřešil vy??

  • Slunečnice | 21. 2. 2013 15:13

    Člověk, který ví o vstřícném vztahu umělých sladidel a rakoviny raději zůstane u mascobada, medu a stévie a nepřeslazuje. Müsli se jí ráno, kdy je s jogurtem nutričně vyváženou snídaní, pokud přidáme ovoce čerstvé a zmíněná semínka a ořechy, aby nechyběly enzymy a hodnotné tuky. Ty ranní kalorie z müsli jsou pro tělo naopak potřeba. Kdo jídlo (které má co nejblíž přírodě a stravitelnosti) dostatečně rozžvýká a poslouchá svoje tělo (pocit sytosti), kalorie počítat nemusí. Díky za recept.

  • Jakub | 15. 12. 2012 20:15

    Müsli jsem pekl půl hodiny a i po úplném vychladnutí je pořád měkké. :(

  • palenda | 20. 11. 2012 13:17

    Ano, nejdietnější by asi byly samotné ovesné vločky... šlo spíš o to, že to je bez tuku. Cukr se dávat vůbec nemusí. A když někdo rád snídá musli s jogurtem, tohle je určitě lepší varianta než zapékané musli z obchodu, můžete si sem dát dle svého uvážení co chcete. Já dělávám jen s rozinkami nebo brusinkami, do receptu jsem dala všechny varianty. Ale pokud vás zařazení do kategorie dietní tak rozesmálo, jak soudím podle smajlíků, tak jsem ráda, že jsem vám zvedla náladu ;-)

  • Rozjimani | 16. 11. 2012 09:30

    Tak... člověk, kterýmu něco říká slovo fantazie si třeba cukr nahradí stévií, sukralózou, nebo jiným sladidlem. Sušené švestky Dr. Ensa mají do 500 kJ na 100 g, což je, řekla bych, hodně slušné nejen na sušené ovoce, ale na jakoukoliv potravinu. A další člověk, kdo se místo posmívání i třeba snaží obohatit informacemi, dá místo ořechů dýňová semínka, která mají rozumné množství energie a jsou zdravé, nebo, ještě lépe, jedlé kaštany... udělá z toho možná nejdietnější musli na světě. Nepřijde do toho žádný tuk, žádné máslo, takže mě se to líbí. Dělám něco podobného ve formě placiček, jen se dává místo džusu a medu vajíčko a sladí se stévií. Jo a rozmáčí se jeden hrnek vloček vodou. Moc velká dobrota... ale tohle taky zkusím. Se stévií a kaštany... docela se mi to líbí. :-P

  • Markéta | 23. 9. 2012 01:31

    Velice dietní s cukrem, sušeným ovocem a ořechy :-D jinak řečeno kalorická bomba :-D

  • Petr | 1. 9. 2012 17:03

    Dělávám to tak, že med s cukrem trochu povařím, někdy přidám taky kousek másla a až vznikne vcelku řidká tekutina, tak do ní vsypu vločky a další ( ořechy , rozinky aj ) zamíchám to důkladně aby byly vločky a ořechy lepkavé . Potom vysypu směs na pečící papír a šoupnu to do trouby na cca 20 minut. Troubu je lepší mít předehřátou na cca 150-170 a zapékám na 150. Jenom pozor na dobu. Když to necháme v troubě dlouho, tak je müsli potom hodně tvrdé a když to přeženeme ještě více, tak je na okrajích hořké - spálené. Jinak ok. :-D

  • palenda | 12. 12. 2011 10:52

    Díky za komentáře - s ubráním cukru souhlasím, napsala jsem původní recept, který jsem dostala od kamarádky, ale i já cukru ubírám, event. dělám jen s medem ... i když někdo má třeba rád sladší :-) Kozoroh - ano, taky souhlas, jak jsem psala, je třeba to hlídat a nenechávat moc dlouho, i když se to zdá být ještě moc měkké a jako nedopečené.

  • Kozoroh | 17. 9. 2011 08:39

    Pozor - rádo se to připaluje, je nutno to hlídat. Cukru bych dal méně - je to moc sladké.

  • Fille
    Fille | 26. 3. 2011 16:37

    tak uz jeto v troube :) uvidime co z toho bude :) 8-)

  • Dáša | 21. 3. 2011 21:14

    můžu jen doporučit :-) místo džusu jsem použila mléko .....

  • NMata | 10. 3. 2011 09:41

    Většinou skoro v každém obchodě s potravinamí, balení stojí okolo 10,-

  • Martina | 15. 2. 2011 16:56

    Můžu se zeptat, kde koupíte ovesné vločky?

  • Lidka | 8. 12. 2010 13:54

    Dělala jsem jen s medem a výborný. cukr není vůbec třeba. Přidala jsem i trochu skořice a vanilky na zavonění. Místo džusu jsem rovnou nastrouhala najemno velké jablko. Můžu jen doporučit ;-) ;-)

  • ana | 4. 11. 2010 11:22

    nebyly kusy... =-O

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kaše ovesné
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Z ovesných vloček Dietní Obiloviny Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dietní Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Džus Hnědý cukr Med Nasekané ořechy Ovesné vločky Rozinky Sušené ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Duo bábovka

Duo bábovka

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

95
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
48
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Domácí zapékané müsli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact