Salám, brambory, jablka, okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, přidáme majonézu (množství dle chuti, někdo má rád víc, jiný míň) a necháme uležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
2
Salát je výborný jako podmaz na chlebíčky nebo i jen tak na obložený talíř se zeleninou, tvrdými sýry a vařenými vejci. Vlašák už nekupuju, po vyzkoušení dělám jen tento. Ta jablka mu dají šmrnc.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Roman
|31. 12. 2014 07:20
Asi je to dobré, ale s vlašákem to nemá vůbec nic společného...
ivan
|24. 11. 2013 14:24
je lepší jak z obchodu jenom místo junioru jsme dali domácí šunku ,doporučuji vyzkoušet
Lucie
|27. 12. 2007 11:47
místo salamu Junior můžete dát i šunkový salam
Danka Snášelová
|16. 2. 2007 20:57
Salám Junior je obyčajný najlacnejší mäkký salám. Neviem ako sa volajú najlacnejšie salámy na Slovensku-pretože už 23 rokov žijem na Morave. Do tohoto šalátu môžete dať akýkoľvek salám. Autorka receptu uviedla salám Junior pravdepodobne z toho dôvodu, že je najlacnejší a do šalátu s majonézou úplne stačí.
Petra
|15. 2. 2007 23:09
Co je to Salám junior (jeho zlozenie) a cím by sa dal nahradit? Vo Vlasskom saláte (aspon kedysi) bývala sunka.