• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí vícezrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vícezrnný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vícezrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka hladká
    • 150
      g žitná chlebová mouka tmavá
    • 375
      ml voda
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička droždí sušené
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce chlebový kvásek
    • 20
      g slunečnicová semínka
    • 20
      g ječmenné vločky
    • 20
      g lněná semínka
    • 20
      g pšeničné klíčky
    • 1
      lžíce drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík potřeme (vnitřní horní stranu) máslem a formu do něj vložíme a necháme cca 1 hod. kynout.
2
Troubu předehřejeme na 180 °C a 7 minut před pečením vložíme dolů pod rošt kastrůlek s horkou vodou, aby byla v troubě pára. Sundáme pytlík a formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Po 12-ti minutách přikryjeme pečícím papírem, aby se upekl do zlatova a vrch se nespálil. Chléb vyndáme na mřížku vychladnout.
3
Poznámka: chlebovou mouku lze objednat na dobírku v mlýnu Korunka Číčová (12,60 Kč/kg), chlebový kvásek lze koupit v soukromé pekárně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Zavřelová | 17. 5. 2007 09:44

    Včera jsme koupili domácí pekárnu a tento chléb tam byl, ale v krabici jako směs, jen přidat vodu. Hned jsme to zkusili a musím říct, že lepší jsem nejedla. Je krásně vláčný a měkký a jedla bych ho jen tak samotný, jak je dobrý.

  • Martina | 19. 9. 2005 15:23

    Velmi chutný kvalitní chléb. Děkuji za recept.

  • Zdena | 1. 9. 2005 13:13

    Tak tomu říkám chleba. Výborný

  • Eva | 24. 8. 2005 15:53

    Chléb lze zadělat a upéci i v domácí pekárně. Domnívám se však, že pečený v troubě s párou je lepší. Tím jak je velmi dobrý, tak dlouho nevydrží. Peču ho nejméně 2x týdně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebový kvásek Cukr Drcený kmín Droždí Ječmenné vločky Lněná semínka Ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Pšeničné klíčky Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový závin

Třešňový závin

Afrika řezy

Afrika řezy

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
51
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Domácí vícezrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact