• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí vícezrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vícezrnný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vícezrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka hladká
    • 150
      g žitná chlebová mouka tmavá
    • 375
      ml voda
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička droždí sušené
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce chlebový kvásek
    • 20
      g slunečnicová semínka
    • 20
      g ječmenné vločky
    • 20
      g lněná semínka
    • 20
      g pšeničné klíčky
    • 1
      lžíce drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík potřeme (vnitřní horní stranu) máslem a formu do něj vložíme a necháme cca 1 hod. kynout.
2
Troubu předehřejeme na 180 °C a 7 minut před pečením vložíme dolů pod rošt kastrůlek s horkou vodou, aby byla v troubě pára. Sundáme pytlík a formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Po 12-ti minutách přikryjeme pečícím papírem, aby se upekl do zlatova a vrch se nespálil. Chléb vyndáme na mřížku vychladnout.
3
Poznámka: chlebovou mouku lze objednat na dobírku v mlýnu Korunka Číčová (12,60 Kč/kg), chlebový kvásek lze koupit v soukromé pekárně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Zavřelová | 17. 5. 2007 09:44

    Včera jsme koupili domácí pekárnu a tento chléb tam byl, ale v krabici jako směs, jen přidat vodu. Hned jsme to zkusili a musím říct, že lepší jsem nejedla. Je krásně vláčný a měkký a jedla bych ho jen tak samotný, jak je dobrý.

  • Martina | 19. 9. 2005 15:23

    Velmi chutný kvalitní chléb. Děkuji za recept.

  • Zdena | 1. 9. 2005 13:13

    Tak tomu říkám chleba. Výborný

  • Eva | 24. 8. 2005 15:53

    Chléb lze zadělat a upéci i v domácí pekárně. Domnívám se však, že pečený v troubě s párou je lepší. Tím jak je velmi dobrý, tak dlouho nevydrží. Peču ho nejméně 2x týdně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebový kvásek Cukr Drcený kmín Droždí Ječmenné vločky Lněná semínka Ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Pšeničné klíčky Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Domácí vícezrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact