Teryk99 : ...omlouvám se za zpožděnou reakci :) ...dobré to bude určitě, v bodě č.10 se dočtete, že použití není nutné, no a pokud máte přesto obavy, zkuste třeba jen z 1 kg masa a uvidíte, že Vám bude chutnat :)
Zkoušel někdo prosím bez té rychlosoli? Hrozně mě ten recept láká, ale chtěla bych zkusit tu zravější variantu. Asi to s normální solí nebude tak výborné, že??? :D
Ota Strakatý: ...já zase nechápu, proč nechutné? ...viděl a jedl jste někdy vepřovou konzervu? ...jak myslíte, že si zachová pěknou barvu? ...myslím, že všichni z nás už snědli něco málo tohoto dochucovadla a život nám to nevzalo, navíc to nejíme každý den, že?!? ...a pokud jste si všiml, máte napsanou i tu možnost, že se dá použít i klasická sůl, takže volba tu je a rychlosůl není podmínkou :)
Tak tohle vypadá opravdu nechutně...rychlosul fakt nechápu. Ale proti gustu......
Přesně toto jsem hledala a našla. Do nedávna jsem používala recept po mamince, kdy se maso dávalo syrové do sklenic a dlohou dobu se sterilovalo a to se pak následně ještě opakovalo. Toto je snadnější, rychlejší a také výborné. Dělala jsem už po druhé.
Vepřovka je bezvadná. Netušila jsem, že se něco tak dobrého dá zvládnout v klidu domova. Tímto děkuji za recept, s nakupováním konzerv je konec.
Vepřovka je skvělá <3 . Příště bych se nebála přidat i kus bůčku, aby byla tučnější. Já koupila maso hodně libové a nemám skoro žádné sádlo :-D . Recept je ale skvělý a děkuji za něj.
A zase ta praganda.Prodluzuje zivotnost,hlavne tu vas.iVsichni jsou vypatlani z tech Ecek az se boji,ze budou mit ve vlastnim zdravem jidle malo.Pokud to neni ruzove jako syrove maso tak nepapame.Doporucuji jeste pribarvit treba karminem.Dobrou chut .... bleeee
Je výborná a hned jak se maso vychladilo, proběhla ochutnávka ve velkém stylu. Čerstvý domácí chleba, okurky, cibule :-D . Děkuji za recept.
Mockrát děkuji za odpověď. Napsal jste to hezky a srozumitelně. Vyzkoušíme a dáme vědět.
...měsíc v chladničce vydrží naprosto bez problémů, ale většinou dokud je, tak nikdo nic jiného na chleba nechce ...tím je u nás určená trvanlivost :-D ...pokud chci prodloužit trvanlivost, pevně uzavřené sklenice s horkým masem ještě steriluji tak, že je dám do utěrkou vyloženého hrnce s vařící vodou asi do tří čtvrtin sklenic a nechám po přivedení vody k varu zvolna perlit cca 15-20 minut, pak vyndám, nechám po utěrkou pomalu zchladnout (neotáčím) a ukládám do temného kamenného sklepa ...takto sterilované maso u nás stejně nevydrží déle než dva, maximálně tři měsíce ...a omlouvám se za zpoždění, byl jsem "mimo" :-)
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak dlouho to vydrží bez zavaření. Předem děkuji za odpověď.