Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a cibuli, mírně podlijeme a upečeme do měkka. Ostatní pokrájíme na menší kousky. Všechny připravené suroviny pomeleme (pečené maso i se štávou) a ochutíme solí, mletým černým pepřem, oregánem (dobromysl) a strouhaným muškátovým ořiškem. 6 vajec rozbijeme do pomletého masa, promícháme a tepelně upravíme:
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamil Krybus
|5. 12. 2006 15:22
Zkus to okořenit paštikovým kořením:5 g hřebíčku, 5 g zázvoru, 5 g papriky, 5 g muškátového oříšku, 5 g bazalky, 5 g tymiánu, 4 g bílého pepře, 4 g černého pepře, 4 g bobkového listu, 4 g majoránky, 3 g nového koření, 3 g rozmarýnu, 2 g muškátového květuVše se utluče, pomele, promíchá a skladuje ve tmavé sklenici. Na čtyři porce potřebuješ 1 - 2 lžičky směsi.