• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

autor: myska0091
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na těsto
    • 300
      g rozinky
    • 100
      g kandované ovoce (nejlépe směs)
    • citronová kůra
    • 100
      ml hnědý rum
    • 180
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 100
      g hera (změklé)
    • 3
      ks vejce
  • Na pokapání
    • 75
      ml hnědý rum
  • Na ozdobení
    • 3
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžíce voda
    • 70
      g čokoláda na vaření
  • Ještě potřebujeme
    • srnčí hřbet (forma 30 x 11 cm)

Postup přípravy receptu

1
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
2
2. V míse promícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr, Heru, vejce. Vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do hladké směsi. Do směsi ručně vmícháme namočené ovoce (odkapané).
3
3. Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
4
Elektrická trouba: 170°C
5
Horkovzdušná trouba: 150°C
6
Plynová trouba: stupeň 3
7
Doba pečení: 70 minut
8
4. Chlebíček pokapeme rumem a necháme asi 10 minut stát ve formě. Poté vyklopíme z formy a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
9
5. Na ozdobení svaříme v kastrůlku džem s vodou (ve vodní lázni) a pomocí mašlovačky potřeme povrch chlebíčku. Necháme vychladnout a ztuhnout.
10
6. V kastrůlku si rozvaříme čokoládu na vaření (ve vodní lázni) a polijeme chlebíček čokoládou.
11
- Džem je tam proto aby nebyl tolik suchý
12
- Můžete přidat pár kapek rumu do těsta
13
- Můžete ještě chlebíček ozdobit marcipánovými hvězdičkami
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Rumový nepečený dort

Rumový nepečený dort

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda klein | 12. 5. 2015 23:20

    Naprosto skvele! Rozinek jsem dala mnohem mene nez je uvedeno. Pouzila jsem oranzadu, nasekane vlasske orechy, smes kandovaneho ovoce. Chlebicek jsem potrela malinovou marmeladou a polela cokoladou. Pekla jsem v horkovzdusne troube na 155°C asi pul hodiny. Chlebicek je nadychany, nadherne provoneny rumem. Velmi brzy rada zopakuji :-)

  • Aphra | 6. 4. 2015 19:20

    Výborný, přestože nejsem moc zdatná kuchařka na "sladké", dělala jsem na velikonoce a u koledníků byl úspěch - zmizel jako první ze stolu. Jen jsem dala rozinek polovinu (bohatě stačilo) a pekla ve dvou menších formách polovinu doby. Příští rok určitě zopakuji.

  • Pavka | 31. 3. 2013 15:21

    I když jsem ho dělala na velikonoce,byl opravdu moc dobrý :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Kandované ovoce Prášek do pečiva Rozinky Rybízový džem Skořicový cukr Srnčí hřbet Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
41
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Domácí vanilkový extrakt
Domácí vanilkový extrakt
Domácí vanilkový pudink
Domácí vanilkový pudink
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí veka
Domácí veka
Domácí vepřová šunka
Domácí vepřová šunka
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
  • Recepty.cz
  • Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact