RADA: Sladké recepty z tvarohu
RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!
Včera jsem pekla.Jsem s nimi moc spokojená,připomíná mi to vánočky,které pekla kdysi moje babi.Zkusila jsem dát 42 g kvasnic,těsto opravdu kynulo závratnou rychlostí,takže příště dám asi těch 30 g. Do druhé jsme dala 1 celé suš.kvasnice a tato vánočka byla lepší.Jinak opravdu chuťově moooc dobrá.Dívala jsem se na recept od mé babi,a myslím si,že je úplně stejný,takže již jinou dělat nebudu,tato je perfektní.Ještě máslo nerozehřívávám,ale když mám vše spojené(i s mlékem),tak teprve přidám rozměklé máslo s hérou.Kdysi jsem to četla,že těsto i lépe drží-že se nesesouvá a od té doby jinak nedělám.U receptu perfektně napsaný popis práce!Krásné vánoce...
Dělala jsem vánočku na vánoce. Nejdřive se mi těsto vůbec nezdálo, ale nakonec to byla opravdu výtečná a chuťově dobrá vánočka, která zmizela jako první :)
Droždí jsem dala tak jak psal pekař a těsto jsem nechala kynout hodinu a půl, vánočka byla báječná. velikost akorát ani malá ani velká. Byla krásně vláčná i 3 dny po upečení. Doporučuji.
origál pekařská receptura je v přepočtu na 500g mouky 30g droždí.Pekař
Já dávám na buchty,vdolky,vánočky,mazance a podobné 30g kvasnic na 500g mouky.A ani jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.Zatím mi všechno vykynulo akorát a z kuchyně jsem taky neutíkala.Takže zlatý střed a ono to půjde!
Já mám na kilo mouky 1 kostku droždí.
Dělali jsme stejný (skoro) recept podle Sandtnerky, ale je tam na stejné množtví mouky - tuku - cikru a vajec jen 25g kvasnic - a tady je 40. A přitom nám to doma kynulo tak, že jsme málem utíkaly z kuchyně :o))) Jaké s tím máte vy zkušenosti? Kolik droždí dáváte na kilo (nebo respektive 1/2 kila) mouky????