Sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou, vůní pravé vanilky a lahodnou chutí, připravený jen ze smetany, žloutků, lžíce škrobu a trochy cukru, si zamilujete.
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte.
2
Vanilkový lusk na prkénku podélně rozkrojte, obsah z obou půlek důkladně vyškrábněte a přidejte do smetany. Přihoďte do ní i prázdný lusk. Obsah hrnce za občasného míchání pomalu přiveďte k varu a odstavte. Lusk vyjměte a vyhoďte.
Zbytek smetany v misce vyšlehejte spolu se žloutky a škrobem dohladka. Vzniklou emulzi následně postupně zašlehejte do horké směsi. Nakonec hrnec znovu vraťte na sporák a za stálého míchání směs zahřívejte do zhoustnutí.
4
Hotový pudink přelijte do misek a nechte vychladit. Aby se vám na pudinku neudělal škraloup, přetáhněte misky s ještě horkým pudinkem potravinovou fólií. Vychladlý servírujte nejlépe ozdobený oblíbeným čerstvým ovocem a doma ušlehanou neslazenou šlehačkou.