• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vanilková zmrzlina

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      šálek mléko plnotučné
    • 1,50
      šálek smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 6
      ks žloutek
    • 0,50
      šálek cukr krupice
    • 1
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale ne vařit.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do žáruvzdorné mísy dejte žloutky a šlehejte, dokud nebudou hladké. Přidejte cukr a sůl a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte úplně bledou a mírně nadýchanou hmotu. Postupně a velmi pomalu do vaječné směsi za stálého šlehání přilévejte horké mléko se smetanou. Pozor, aby se vám vajíčka nesrazila! Hotovou směs nalijte zpět do kastrolu umístěte ji na nízkou teplotu, za stálého míchání, dokud pudink nevytáhne zadní část dřevěné lžíce. Nenechte vařit.
3
Nalijte směs zpět do mísy a nechte asi 30 minut za občasného míchání stát, dokud se neochladí na pokojovou teplotu. Chcete-li ji zchladit rychleji, naplňte dřez do poloviny studenou vodou a ledem a na 15-20 minut a mísu do ní vložte. Nikdy nedávejte horkou směs do chladničky. Ochlazenou směs přendejte do plastové nádoby, zakryjte víčkem a v ideálním případě dejte na noc do chladničky, nejméně ale na 6 hodin, dokud se úplně nevychladí.
4
Vychlazenou směs vložte v zavřené nádobě na 50 minut do mrazničky, pak ji vyndejte a elektrickým šlehačem důkladně našlehejte, aby se odstranily ledové krystalky. Znovu nádobu uzavřete a umístěte do mrazničky. Během následujících 2-3 hodin ji vyjměte z mrazničky každých 30 minut a vždy znovu prošlehejte. Výsledkem by měla být nádherně hladká krémová hmota. Nakonec zmrzlinu nechte ještě pár hodin v mrazničce, dokud úplně nezmrzne a nezíská správnou strukturu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko plnotučné Mořská sůl Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Máslové řízky

Máslové řízky

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Papriková pasta

Papriková pasta

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Jablečný závin

Jablečný závin

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

120
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
19
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Domácí vanilková zmrzlina ze…
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact