• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vanilková zmrzlina

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      šálek mléko plnotučné
    • 1,50
      šálek smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 6
      ks žloutek
    • 0,50
      šálek cukr krupice
    • 1
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale ne vařit.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do žáruvzdorné mísy dejte žloutky a šlehejte, dokud nebudou hladké. Přidejte cukr a sůl a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte úplně bledou a mírně nadýchanou hmotu. Postupně a velmi pomalu do vaječné směsi za stálého šlehání přilévejte horké mléko se smetanou. Pozor, aby se vám vajíčka nesrazila! Hotovou směs nalijte zpět do kastrolu umístěte ji na nízkou teplotu, za stálého míchání, dokud pudink nevytáhne zadní část dřevěné lžíce. Nenechte vařit.
3
Nalijte směs zpět do mísy a nechte asi 30 minut za občasného míchání stát, dokud se neochladí na pokojovou teplotu. Chcete-li ji zchladit rychleji, naplňte dřez do poloviny studenou vodou a ledem a na 15-20 minut a mísu do ní vložte. Nikdy nedávejte horkou směs do chladničky. Ochlazenou směs přendejte do plastové nádoby, zakryjte víčkem a v ideálním případě dejte na noc do chladničky, nejméně ale na 6 hodin, dokud se úplně nevychladí.
4
Vychlazenou směs vložte v zavřené nádobě na 50 minut do mrazničky, pak ji vyndejte a elektrickým šlehačem důkladně našlehejte, aby se odstranily ledové krystalky. Znovu nádobu uzavřete a umístěte do mrazničky. Během následujících 2-3 hodin ji vyjměte z mrazničky každých 30 minut a vždy znovu prošlehejte. Výsledkem by měla být nádherně hladká krémová hmota. Nakonec zmrzlinu nechte ještě pár hodin v mrazničce, dokud úplně nezmrzne a nezíská správnou strukturu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko plnotučné Mořská sůl Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Podkova - dort

Podkova - dort

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
14
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Domácí vanilková zmrzlina ze…
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact