• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Napište svůj komentář k receptu

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso
    • sůl 30-40 g
    • česnek popřípadě
  • Nálev na zalití
    • 150
      g sůl
    • voda 1 a 1/2 litru vařit 20 minut, vychladit a pak přefiltrovat

Postup přípravy receptu

1
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Uzený vývar

Uzený vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luboš | 3. 1. 2014 10:28

    Tak zítra jdu udit.. Naložené maso je v pohodě a před uzením dám do 60 stupňů horké vody asi na 2 hod. Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod. Některé kousky obaluji drceným barevným pepřem ,paprikou nebo plátkovým česnekem.Dobrou chuť ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 10:36

    :-)...a jak to vóóóónííí,jako prcek jsem chodil špek olizovat-tajně,jako srnka :-),:-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 09:09

    Čas uzení je opět tady ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:32

    I tady byla fotka z naší udírny. Posílala jsem do staré verze...

  • luckymili | 18. 3. 2006 07:55

    Při jaké teplotě udíte a jaké kusy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Maso Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
35
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
34
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Domácí vanilková zmrzlina ze…
  • Recepty.cz
  • Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact