dneska jsem je naložila tak za pár dnů uvidím, jen s tím nálevem jak se tu několikrát psalo že je ho málo a je lepší ho udělat jednou tolik tak to opravdu NE!!!!! :-! množství uvedené v rozpisu vyjde přesně na jednu zavařovací sklenici "omniovku". Já poslechla a půlka mi zbyla!!!!!!
Olej je tam zbytečný a kečup vlastně taky. Utopenci musí být kyselí, případně mírně páliví.
...my tomu říkáme marinované buřty a jsou moc dobré.Vše smíchám dohromady, žádné prokládání... ;-) .
Skvělé.Toho nálevu jsem taky udělala víc a spolu s kečupem jsem tam ve stejném množství přidala hořčici a do sklenice ke špekačkům a cibuli jsem přidala i zelenou papriku.špekáčky jsem oloupala, je to rychleji hotové a špekáčky jsou pak měkčejší.Dobrou chuť a samozřejmě dávám za jedna: ))).
Jsou vážně vynikající. Jenom toho nálevu je opravdu potřeba udělat aspoň jednou tolik a oleje jsem taky trochu ubrala. Jsou jiní, než klasičtí utopenci, ale nám chutnali asi nejvíc ze všech. Doporučuji :o)
Není co dodat.Prostě skvělí.
Vypadají dobře udělala jsem si je
Sice jsem tu už pochvalný komentík psala, ale musím ještě jednou, protože tihle utopenci jsou opravdu nej, nej, nej.
Vyzkoušela jsem už dost receptů na utopence, ale tenhle je bezkonkurenčně NEJ ! Akorát nálev z 2 až2,5 násobného množství,tohle mi přišlo málo,ale jinak BEZ CHYBY!
Mńam mńam,určitě to udělám,je to lákavé
Nevím proč, ale přišlo mi to velice mastné. Příště to raději udělám bez oleje :(
Nálevu bylo málo, chce to tak dvojnásobné množstí. Jinak ale vynikající.
Jalovec nedávám zato feferonka je v utopencích moc dobrá, chutná nám
Jalovec není třeba není to divočina.
A jalovec
Je to dobrota, jen jsem přidala lžičku hořčice.
15 lžic vody a 5 lžic octu s worchestrem není to na nálev málo?
Nálev na utopence je moc dobrý i bez feferonky, dala jsem 8 kuliček celého pepře+pálivou papriku,a taky 9 lžic octa, protože máme raději kyselejší.Kečup jsem vařila rovnou s nálevem.Jasná jednička!
Souhlasím s Martinou Veselou, také jsem vyzkoušela utopenců celou řadu, ale nakonec dělám tyto
Výborné. Nejlepší z kategorie utopenců, které jsem kdy vyzkoušela. Jen místo sladkého kečupu, dávám pálivý.
Moc mě chutnají, přidávám tam ještě nakrájené kyselé okurky
nic moc sou tady i lepsi
Žúžo
fajn - moc dobré
utopenci byly fakt moc dobrý:)!doporučuju všem!!!!
Moc dobré, krásně se uležely
Tak ja to jdu taky zkusit.
Ještě bych doporučil ty utopence nedávat do lednice, lepší je nějaké chladné místo, stačí "špajz", sklep - kolem nějakých 15°C, utopenci se rychleji utopí :), na konzumaci jsou lepší než z lednice a nejsou tak studené, což se hodí pro zalití pivem-nestudí v žaludku a krásně se spláchnou.
no idem to vyskusat
Výborné,na oslavě jsem měla velký úspěch!!!!!!!!!
Vůbec ni nevadí, že to není tak kyselé, u nás má úspěch
Moc nám chutnaly, právě proto, že nebyly tak kyselé, ale chápu mužský, ti mají raději pikantnější chuť. Myslíme však, že tyhle domácí utopenci nemají chybu!
Mám rád utopence, protože jsou kyselé a pikantní. Tenhle nálev je opravdu skvělý a chutný,.. ale kdo máte rád utopence kvůli jejich octové chuti, dejte alespoň dvakrát tolik octa. Tyhle jsou krásně jemné, chutné,.. ale zatraceně málo kyselé!! (nechal sem je 4 poctivé dny v lednici, ted jdu dolít ocet a ještě je zkusim na 3 dny nechat) Btw. nemůže to být tím, že jsem sklenici správně neutěsnil? Mám 3l lahev (všeho sem dával dvojnásobek) a v lednici ji mám hermeticky neutěsněnou.
Vynikající, mělo úspěch!!
Výborné!
Přítel i brácha se cpali až se jim dělaly boule za ušima
Je to špica i bez feferonky, kterou jsem neměl, ale dal jsem ostrý kečup
Recept - výborný, toll, super, bomba - úspěch u můžů!!!!!!!!!!
Vynikající chuťka
Je to super!!!
Tento recept je moc dobrý , protože mně chutnal a vypadal supr.