• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Domácí utopenci

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka malá - memusí být
    • 4
      lžíce kečup - jemný
  • Nálev
    • 15
      lžíce voda
    • 5
      lžíce ocet
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks nové koření kulička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice, můžeme přidat feferonku a nakonec zalijeme nálevem. Dobře upěchujeme a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina | 21. 7. 2014 11:16

    dneska jsem je naložila tak za pár dnů uvidím, jen s tím nálevem jak se tu několikrát psalo že je ho málo a je lepší ho udělat jednou tolik tak to opravdu NE!!!!! :-! množství uvedené v rozpisu vyjde přesně na jednu zavařovací sklenici "omniovku". Já poslechla a půlka mi zbyla!!!!!!

  • Qvido | 28. 4. 2013 15:35

    Olej je tam zbytečný a kečup vlastně taky. Utopenci musí být kyselí, případně mírně páliví.

  • bodmrazzu | 29. 5. 2011 20:29

    výborné, jen dát o hodně míň oleje a víc worcestru a octa

  • fina1 | 12. 4. 2011 20:38

    Byla to mňamka, doporučuji

  • recepty73
    recepty73 | 25. 3. 2011 07:40

    ...my tomu říkáme marinované buřty a jsou moc dobré.Vše smíchám dohromady, žádné prokládání... ;-) .

  • xkutil | 24. 3. 2011 21:12

    Super

  • Monika Pokorná | 27. 8. 2010 12:10

    Skvělé.Toho nálevu jsem taky udělala víc a spolu s kečupem jsem tam ve stejném množství přidala hořčici a do sklenice ke špekačkům a cibuli jsem přidala i zelenou papriku.špekáčky jsem oloupala, je to rychleji hotové a špekáčky jsou pak měkčejší.Dobrou chuť a samozřejmě dávám za jedna: ))).

  • Petule B. | 28. 1. 2010 23:16

    Jsou vážně vynikající. Jenom toho nálevu je opravdu potřeba udělat aspoň jednou tolik a oleje jsem taky trochu ubrala. Jsou jiní, než klasičtí utopenci, ale nám chutnali asi nejvíc ze všech. Doporučuji :o)

  • vilda babič | 27. 6. 2009 17:58

    Není co dodat.Prostě skvělí.

  • Žaneta Kubaczková | 20. 6. 2009 11:05

    Vypadají dobře udělala jsem si je

  • Martina Veselá | 18. 2. 2009 13:10

    Sice jsem tu už pochvalný komentík psala, ale musím ještě jednou, protože tihle utopenci jsou opravdu nej, nej, nej.

  • IvčaPě | 29. 4. 2008 10:19

    Vyzkoušela jsem už dost receptů na utopence, ale tenhle je bezkonkurenčně NEJ ! Akorát nálev z 2 až2,5 násobného množství,tohle mi přišlo málo,ale jinak BEZ CHYBY!

  • Renata Petroušová | 31. 3. 2008 09:04

    Mńam mńam,určitě to udělám,je to lákavé

  • Eva Bukáčková | 24. 1. 2008 12:24

    Nevím proč, ale přišlo mi to velice mastné. Příště to raději udělám bez oleje :(

  • Lucie Novotná | 28. 12. 2007 13:12

    Nálevu bylo málo, chce to tak dvojnásobné množstí. Jinak ale vynikající.

  • XY | 24. 4. 2007 19:37

    Jalovec nedávám zato feferonka je v utopencích moc dobrá, chutná nám

  • Věra z DC | 21. 3. 2007 07:01

    Jalovec není třeba není to divočina.

  • Pavel | 20. 3. 2007 18:48

    A jalovec

  • Věra z DC | 20. 3. 2007 08:25

    Je to dobrota, jen jsem přidala lžičku hořčice.

  • oluše | 9. 11. 2006 11:03

    15 lžic vody a 5 lžic octu s worchestrem není to na nálev málo?

  • Jana Tomčíková | 12. 6. 2006 21:06

    Nálev na utopence je moc dobrý i bez feferonky, dala jsem 8 kuliček celého pepře+pálivou papriku,a taky 9 lžic octa, protože máme raději kyselejší.Kečup jsem vařila rovnou s nálevem.Jasná jednička!

  • Alina | 27. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s Martinou Veselou, také jsem vyzkoušela utopenců celou řadu, ale nakonec dělám tyto

  • Martina Veselá | 25. 5. 2006 21:14

    Výborné. Nejlepší z kategorie utopenců, které jsem kdy vyzkoušela. Jen místo sladkého kečupu, dávám pálivý.

  • Lubor Hájek | 5. 3. 2006 19:48

    Moc mě chutnají, přidávám tam ještě nakrájené kyselé okurky

  • haluzak vyhaluzeny | 10. 2. 2006 10:14

    nic moc sou tady i lepsi

  • Berenika | 31. 10. 2005 16:16

    Žúžo

  • aja | 22. 8. 2005 18:21

    fajn - moc dobré

  • Anežka Hrušovská | 22. 8. 2005 09:57

    utopenci byly fakt moc dobrý:)!doporučuju všem!!!!

  • Fleur | 9. 8. 2005 19:01

    Moc dobré, krásně se uležely

  • Bubu | 8. 8. 2005 15:34

    Tak ja to jdu taky zkusit.

  • kvetak | 24. 5. 2005 12:07

    Ještě bych doporučil ty utopence nedávat do lednice, lepší je nějaké chladné místo, stačí "špajz", sklep - kolem nějakých 15°C, utopenci se rychleji utopí :), na konzumaci jsou lepší než z lednice a nejsou tak studené, což se hodí pro zalití pivem-nestudí v žaludku a krásně se spláchnou.

  • moskwicz | 10. 5. 2005 14:01

    no idem to vyskusat

  • Anonym | 21. 3. 2005 11:48

    Výborné,na oslavě jsem měla velký úspěch!!!!!!!!!

  • Anonym | 26. 10. 2004 21:07

    Vůbec ni nevadí, že to není tak kyselé, u nás má úspěch

  • studentky z koleje | 23. 10. 2004 10:35

    Moc nám chutnaly, právě proto, že nebyly tak kyselé, ale chápu mužský, ti mají raději pikantnější chuť. Myslíme však, že tyhle domácí utopenci nemají chybu!

  • kuchař | 22. 10. 2004 20:18

    Mám rád utopence, protože jsou kyselé a pikantní. Tenhle nálev je opravdu skvělý a chutný,.. ale kdo máte rád utopence kvůli jejich octové chuti, dejte alespoň dvakrát tolik octa. Tyhle jsou krásně jemné, chutné,.. ale zatraceně málo kyselé!! (nechal sem je 4 poctivé dny v lednici, ted jdu dolít ocet a ještě je zkusim na 3 dny nechat) Btw. nemůže to být tím, že jsem sklenici správně neutěsnil? Mám 3l lahev (všeho sem dával dvojnásobek) a v lednici ji mám hermeticky neutěsněnou.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 15:57

    Vynikající, mělo úspěch!!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:09

    Výborné!

  • Květa Dostálová | 20. 6. 2004 19:27

    Přítel i brácha se cpali až se jim dělaly boule za ušima

  • Lubor | 15. 6. 2004 21:15

    Je to špica i bez feferonky, kterou jsem neměl, ale dal jsem ostrý kečup

  • Anonym | 14. 6. 2004 11:39

    Recept - výborný, toll, super, bomba - úspěch u můžů!!!!!!!!!!

  • Anonym | 13. 6. 2004 08:12

    Vynikající chuťka

  • Anonym | 12. 6. 2004 19:53

    Je to super!!!

  • Jakub Ondrůj | 4. 3. 2004 17:33

    Tento recept je moc dobrý , protože mně chutnal a vypadal supr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Utopenci
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chilli Cibule Feferonka Kečup - jemný Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Jablečný závin

Jablečný závin

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

181
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…
127
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
103
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
60
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
33
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact