• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Domácí utopenci

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka malá - memusí být
    • 4
      lžíce kečup - jemný
  • Nálev
    • 15
      lžíce voda
    • 5
      lžíce ocet
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks nové koření kulička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice, můžeme přidat feferonku a nakonec zalijeme nálevem. Dobře upěchujeme a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina | 21. 7. 2014 11:16

    dneska jsem je naložila tak za pár dnů uvidím, jen s tím nálevem jak se tu několikrát psalo že je ho málo a je lepší ho udělat jednou tolik tak to opravdu NE!!!!! :-! množství uvedené v rozpisu vyjde přesně na jednu zavařovací sklenici "omniovku". Já poslechla a půlka mi zbyla!!!!!!

  • Qvido | 28. 4. 2013 15:35

    Olej je tam zbytečný a kečup vlastně taky. Utopenci musí být kyselí, případně mírně páliví.

  • bodmrazzu | 29. 5. 2011 20:29

    výborné, jen dát o hodně míň oleje a víc worcestru a octa

  • fina1 | 12. 4. 2011 20:38

    Byla to mňamka, doporučuji

  • recepty73
    recepty73 | 25. 3. 2011 07:40

    ...my tomu říkáme marinované buřty a jsou moc dobré.Vše smíchám dohromady, žádné prokládání... ;-) .

  • xkutil | 24. 3. 2011 21:12

    Super

  • Monika Pokorná | 27. 8. 2010 12:10

    Skvělé.Toho nálevu jsem taky udělala víc a spolu s kečupem jsem tam ve stejném množství přidala hořčici a do sklenice ke špekačkům a cibuli jsem přidala i zelenou papriku.špekáčky jsem oloupala, je to rychleji hotové a špekáčky jsou pak měkčejší.Dobrou chuť a samozřejmě dávám za jedna: ))).

  • Petule B. | 28. 1. 2010 23:16

    Jsou vážně vynikající. Jenom toho nálevu je opravdu potřeba udělat aspoň jednou tolik a oleje jsem taky trochu ubrala. Jsou jiní, než klasičtí utopenci, ale nám chutnali asi nejvíc ze všech. Doporučuji :o)

  • vilda babič | 27. 6. 2009 17:58

    Není co dodat.Prostě skvělí.

  • Žaneta Kubaczková | 20. 6. 2009 11:05

    Vypadají dobře udělala jsem si je

  • Martina Veselá | 18. 2. 2009 13:10

    Sice jsem tu už pochvalný komentík psala, ale musím ještě jednou, protože tihle utopenci jsou opravdu nej, nej, nej.

  • IvčaPě | 29. 4. 2008 10:19

    Vyzkoušela jsem už dost receptů na utopence, ale tenhle je bezkonkurenčně NEJ ! Akorát nálev z 2 až2,5 násobného množství,tohle mi přišlo málo,ale jinak BEZ CHYBY!

  • Renata Petroušová | 31. 3. 2008 09:04

    Mńam mńam,určitě to udělám,je to lákavé

  • Eva Bukáčková | 24. 1. 2008 12:24

    Nevím proč, ale přišlo mi to velice mastné. Příště to raději udělám bez oleje :(

  • Lucie Novotná | 28. 12. 2007 13:12

    Nálevu bylo málo, chce to tak dvojnásobné množstí. Jinak ale vynikající.

  • XY | 24. 4. 2007 19:37

    Jalovec nedávám zato feferonka je v utopencích moc dobrá, chutná nám

  • Věra z DC | 21. 3. 2007 07:01

    Jalovec není třeba není to divočina.

  • Pavel | 20. 3. 2007 18:48

    A jalovec

  • Věra z DC | 20. 3. 2007 08:25

    Je to dobrota, jen jsem přidala lžičku hořčice.

  • oluše | 9. 11. 2006 11:03

    15 lžic vody a 5 lžic octu s worchestrem není to na nálev málo?

  • Jana Tomčíková | 12. 6. 2006 21:06

    Nálev na utopence je moc dobrý i bez feferonky, dala jsem 8 kuliček celého pepře+pálivou papriku,a taky 9 lžic octa, protože máme raději kyselejší.Kečup jsem vařila rovnou s nálevem.Jasná jednička!

  • Alina | 27. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s Martinou Veselou, také jsem vyzkoušela utopenců celou řadu, ale nakonec dělám tyto

  • Martina Veselá | 25. 5. 2006 21:14

    Výborné. Nejlepší z kategorie utopenců, které jsem kdy vyzkoušela. Jen místo sladkého kečupu, dávám pálivý.

  • Lubor Hájek | 5. 3. 2006 19:48

    Moc mě chutnají, přidávám tam ještě nakrájené kyselé okurky

  • haluzak vyhaluzeny | 10. 2. 2006 10:14

    nic moc sou tady i lepsi

  • Berenika | 31. 10. 2005 16:16

    Žúžo

  • aja | 22. 8. 2005 18:21

    fajn - moc dobré

  • Anežka Hrušovská | 22. 8. 2005 09:57

    utopenci byly fakt moc dobrý:)!doporučuju všem!!!!

  • Fleur | 9. 8. 2005 19:01

    Moc dobré, krásně se uležely

  • Bubu | 8. 8. 2005 15:34

    Tak ja to jdu taky zkusit.

  • kvetak | 24. 5. 2005 12:07

    Ještě bych doporučil ty utopence nedávat do lednice, lepší je nějaké chladné místo, stačí "špajz", sklep - kolem nějakých 15°C, utopenci se rychleji utopí :), na konzumaci jsou lepší než z lednice a nejsou tak studené, což se hodí pro zalití pivem-nestudí v žaludku a krásně se spláchnou.

  • moskwicz | 10. 5. 2005 14:01

    no idem to vyskusat

  • Anonym | 21. 3. 2005 11:48

    Výborné,na oslavě jsem měla velký úspěch!!!!!!!!!

  • Anonym | 26. 10. 2004 21:07

    Vůbec ni nevadí, že to není tak kyselé, u nás má úspěch

  • studentky z koleje | 23. 10. 2004 10:35

    Moc nám chutnaly, právě proto, že nebyly tak kyselé, ale chápu mužský, ti mají raději pikantnější chuť. Myslíme však, že tyhle domácí utopenci nemají chybu!

  • kuchař | 22. 10. 2004 20:18

    Mám rád utopence, protože jsou kyselé a pikantní. Tenhle nálev je opravdu skvělý a chutný,.. ale kdo máte rád utopence kvůli jejich octové chuti, dejte alespoň dvakrát tolik octa. Tyhle jsou krásně jemné, chutné,.. ale zatraceně málo kyselé!! (nechal sem je 4 poctivé dny v lednici, ted jdu dolít ocet a ještě je zkusim na 3 dny nechat) Btw. nemůže to být tím, že jsem sklenici správně neutěsnil? Mám 3l lahev (všeho sem dával dvojnásobek) a v lednici ji mám hermeticky neutěsněnou.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 15:57

    Vynikající, mělo úspěch!!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:09

    Výborné!

  • Květa Dostálová | 20. 6. 2004 19:27

    Přítel i brácha se cpali až se jim dělaly boule za ušima

  • Lubor | 15. 6. 2004 21:15

    Je to špica i bez feferonky, kterou jsem neměl, ale dal jsem ostrý kečup

  • Anonym | 14. 6. 2004 11:39

    Recept - výborný, toll, super, bomba - úspěch u můžů!!!!!!!!!!

  • Anonym | 13. 6. 2004 08:12

    Vynikající chuťka

  • Anonym | 12. 6. 2004 19:53

    Je to super!!!

  • Jakub Ondrůj | 4. 3. 2004 17:33

    Tento recept je moc dobrý , protože mně chutnal a vypadal supr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Utopenci
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chilli Cibule Feferonka Kečup - jemný Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámové špízy

Salámové špízy

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
10
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact