Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, cibuli podusíme na oleji, přidáme papriky, rajčata a postupně ostatní suroviny, kukuřici, hřiby (žampiony), drobně nakrájené kyselé okurky, cukr, ocet, sůl, rajčatové protlaky. Společně povaříme 5-10 minut. Plníme do menších sklenic, sterilujeme 15 minut při 80 °C.
2
Z dávky vyjde 12-13 sklenic od menší 250 ml tatarky, kdo má rád ostřejší, může přidat i feferonky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Dudova
|28. 8. 2008 21:04
Robila som to ešte pred tým, ako som ho objavila na tejto stránke.Je to výborná pochúťka, dá sa to jesť k hocičomu. Za dva týždne som urobila štyri dávky a bojím sa, že to bude málo. Doporučujem tento recept všetkým.
Lenka Kristová
|3. 8. 2007 01:09
Skvělý nápad....určitě vyzkouším, díky.
dede .
|2. 8. 2007 21:48
Môže sa to konzumovať ako studená večera s pečivom,alebo na pizzu,pod mäso,omáčka na cestoviny.
Anonym
|2. 8. 2007 18:10
Jak se to dal použiva ?
dede .
|2. 8. 2007 18:03
Som rada že ste spokojná,musím ešte doplniť že sa môže pridať aj pokrájaná cuketa.Tiež robievam 2-3 dávky za sezónu a ide to prvé na odbyt.Zeleninu krájam na čo najmenšie kúsky,chvíľku podusim papriku,pridám všetky veci čo tam patria a nakoniec pridám ošúpané paradajky a vypnem aby zeleninka ostala chrumkavá,aj tak ešte pri konzervovaní zmäkne.
Lenka
|2. 8. 2007 13:38
Tak jsem to před chvílí dodělala a teď to steriluji. Je to VÝÝÝBORNÝ!!!! Určitě do konce sezony udělám ještě nejmíň jednu dávku.
TANJA
|9. 10. 2006 23:44
JE TO SKVĚLÉ VYZKOUSELA JSEM A CHUTNA VYBORNE UZ MAM JEN JEDNU SKLENICI DOPORUCUJI VYZKOUSET