Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
3
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
4
Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
5
Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!
Výborný recept,krásně se s těstem pracuje.Namotala jsem ho na lahev s alobalem.Potřela bílkem a obalila v čem jsem chtěla.chutnější než na trzích,kde to tolik obalené neni.