pomerančová kůra
nastrouhaná, v bio kvalitě nebo pečlivě omytá
pepř mletý
černý
1
ks
bílek
1,50
kg
bílý chřest
citronová šťáva
z jednoho citronu
1
špetka
cukr
20
g
máslo
řeřicha
3 růžice řeřichy potočnice nebo polníčku
200
ml
smetana
Postup přípravy receptu
1
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji, vmíchejte uzené, stáhněte z ohně a vmíchejte hořčici, parmazán, pomerančovou kůru a pepř.
2
Nechte vychladnout. Těsto rozválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník o rozměrech asi 40 x 40 cm. Rozkrojte na čtyři díly a ještě jednou na čtyři. Naneste trochu náplně, po diagonále přeložte a okraje stiskněte dobře k sobě. Vytvořte stočením a povytažením okrajů tvar tortellini. Očištěný chřest povařte ve vodě s citronovou šťávou a cukrem 10 až 12 minut.
3
Nechte na teple v troubě, vývar uveďte do varu a povařte v něm 3 až 4 minuty tortellini. Na másle osmažte zbylou cibulku a rozmixujte ji s bylinkami, smetanou a 3 lžícemi vývaru z chřestu na omáčku. Dochuťte a podávejte k tortellini a chřestu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ewa
|14. 12. 2012 09:54
Tím že čtvereček těsta naplníte a zavřete, získáte trojúhelník, který jednoduše obtočíte kolem prstu, alespoň já je tak dělám. Zbývající prázdný cípek se sám ohne nahoru nebo dolů, takže získáte tento tvar.
nik
|6. 10. 2011 22:36
chci se zeptat, když si je udělám "do foroty" můžu je zamrazit? nebo jak je skladuji? vůbec jak mohu skladovat domácí těstoviny? pouze mražením? nebo? moc děkuji za odpověď O:-)
Ja osobne tortellini nedelam, jedine, ze bych zkusila odchytit tchyni pri tvoreni... A-ne-bo se do nich pustim a postup dodam. Tezke to neni, spis je potreba casu a ten mi zooooooufale schazi. :-\ ;-)