• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tmavý chléb s ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tmavý chléb s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 165
      g žitná mouka může být celozrnná
    • 200
      ml podmáslí
    • 50
      ml mléko
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička kmín
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček droždí 20-25 g
    • 1
      lžička med nebo cukr

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
2
Vypracujeme těsto, přidáme kousky ořechů a necháme vykynout. Hranatou chlebíčkovou formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem, naplníme těstem, na povrchu případně posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.
3
Přikryté necháme znovu asi 30 minut kynout a poté upečeme v předehřáté troubě (cca 1 hodinu). Zda je těsto upečené můžeme zkusit špejlí.
4
Upečený chléb necháme vychladnout (pokud se do něj nepustíme dříve - není to zdravé, ale je to určitě dobré!).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Korpasová | 14. 6. 2009 16:29

    Na kolik stupňů přibližne tento chleba pečete? Vůbec nemám představu a chtěla bych vyzkoušet... Díky.

  • Di | 30. 11. 2007 15:21

    Když jsem tento chleba dělala poprvé, dala jsem droždí kynout do podmáslí, jak uváděl originální recept. Výsledkem byla podlouhlá, asi jen 5 cm vysoká placka. Nicméně jsme ji ochutnali a okamžitě zdlábli. Příště jsem už ale dala kvasnice raději do sladkéo mléka. Ale to asi nebude Váš problém. V každém případě si myslím, že bylo něco špatně s kvasnicemi.

  • Janča | 30. 11. 2007 11:40

    Poprvé se chleba povedl byl úžasný, po druhé byl zgrclý přitom postup i suroviny byly stejné, nevíte v čem mohla být chyba? Děkuji

  • Majka Přidalová | 2. 5. 2007 12:32

    úžasný recept na úžasný chlebík. Udělala jsem dva malé bochánky a ty jsem po upečení potřela slanou vodou, aby byla krásná kůrka. Chutnalo i rodičům, kteří jinak nedají dopustit na tradiční kupovaný nezdravý bílý chléb. Děkuji moc za recept, budu dlat častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Med Mléko Podmáslí Polohrubá mouka Sůl Vlašské ořechy Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Smažený králík

Smažený králík

Smažený kapr

Smažený kapr

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Pohankový salát

Pohankový salát

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Píchaná (děrovaná)…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Meghan Markle po dvou letech nečekaně v Evropě: Z párty ji vedli za ruku

Meghan Markle po dvou letech nečekaně v Evropě: Z párty ji vedli za ruku

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact