• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tmavý chléb s ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tmavý chléb s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 165
      g žitná mouka může být celozrnná
    • 200
      ml podmáslí
    • 50
      ml mléko
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička kmín
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček droždí 20-25 g
    • 1
      lžička med nebo cukr

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
2
Vypracujeme těsto, přidáme kousky ořechů a necháme vykynout. Hranatou chlebíčkovou formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem, naplníme těstem, na povrchu případně posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.
3
Přikryté necháme znovu asi 30 minut kynout a poté upečeme v předehřáté troubě (cca 1 hodinu). Zda je těsto upečené můžeme zkusit špejlí.
4
Upečený chléb necháme vychladnout (pokud se do něj nepustíme dříve - není to zdravé, ale je to určitě dobré!).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Korpasová | 14. 6. 2009 16:29

    Na kolik stupňů přibližne tento chleba pečete? Vůbec nemám představu a chtěla bych vyzkoušet... Díky.

  • Di | 30. 11. 2007 15:21

    Když jsem tento chleba dělala poprvé, dala jsem droždí kynout do podmáslí, jak uváděl originální recept. Výsledkem byla podlouhlá, asi jen 5 cm vysoká placka. Nicméně jsme ji ochutnali a okamžitě zdlábli. Příště jsem už ale dala kvasnice raději do sladkéo mléka. Ale to asi nebude Váš problém. V každém případě si myslím, že bylo něco špatně s kvasnicemi.

  • Janča | 30. 11. 2007 11:40

    Poprvé se chleba povedl byl úžasný, po druhé byl zgrclý přitom postup i suroviny byly stejné, nevíte v čem mohla být chyba? Děkuji

  • Majka Přidalová | 2. 5. 2007 12:32

    úžasný recept na úžasný chlebík. Udělala jsem dva malé bochánky a ty jsem po upečení potřela slanou vodou, aby byla krásná kůrka. Chutnalo i rodičům, kteří jinak nedají dopustit na tradiční kupovaný nezdravý bílý chléb. Děkuji moc za recept, budu dlat častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Med Mléko Podmáslí Polohrubá mouka Sůl Vlašské ořechy Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact