• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tmavý chléb s ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tmavý chléb s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 165
      g žitná mouka může být celozrnná
    • 200
      ml podmáslí
    • 50
      ml mléko
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička kmín
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček droždí 20-25 g
    • 1
      lžička med nebo cukr

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
2
Vypracujeme těsto, přidáme kousky ořechů a necháme vykynout. Hranatou chlebíčkovou formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem, naplníme těstem, na povrchu případně posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.
3
Přikryté necháme znovu asi 30 minut kynout a poté upečeme v předehřáté troubě (cca 1 hodinu). Zda je těsto upečené můžeme zkusit špejlí.
4
Upečený chléb necháme vychladnout (pokud se do něj nepustíme dříve - není to zdravé, ale je to určitě dobré!).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Korpasová | 14. 6. 2009 16:29

    Na kolik stupňů přibližne tento chleba pečete? Vůbec nemám představu a chtěla bych vyzkoušet... Díky.

  • Di | 30. 11. 2007 15:21

    Když jsem tento chleba dělala poprvé, dala jsem droždí kynout do podmáslí, jak uváděl originální recept. Výsledkem byla podlouhlá, asi jen 5 cm vysoká placka. Nicméně jsme ji ochutnali a okamžitě zdlábli. Příště jsem už ale dala kvasnice raději do sladkéo mléka. Ale to asi nebude Váš problém. V každém případě si myslím, že bylo něco špatně s kvasnicemi.

  • Janča | 30. 11. 2007 11:40

    Poprvé se chleba povedl byl úžasný, po druhé byl zgrclý přitom postup i suroviny byly stejné, nevíte v čem mohla být chyba? Děkuji

  • Majka Přidalová | 2. 5. 2007 12:32

    úžasný recept na úžasný chlebík. Udělala jsem dva malé bochánky a ty jsem po upečení potřela slanou vodou, aby byla krásná kůrka. Chutnalo i rodičům, kteří jinak nedají dopustit na tradiční kupovaný nezdravý bílý chléb. Děkuji moc za recept, budu dlat častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Med Mléko Podmáslí Polohrubá mouka Sůl Vlašské ořechy Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
22
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Domácí tmavý chléb s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact