Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
2
Vypracujeme těsto, přidáme kousky ořechů a necháme vykynout. Hranatou chlebíčkovou formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem, naplníme těstem, na povrchu případně posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.
3
Přikryté necháme znovu asi 30 minut kynout a poté upečeme v předehřáté troubě (cca 1 hodinu). Zda je těsto upečené můžeme zkusit špejlí.
4
Upečený chléb necháme vychladnout (pokud se do něj nepustíme dříve - není to zdravé, ale je to určitě dobré!).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Korpasová
|14. 6. 2009 16:29
Na kolik stupňů přibližne tento chleba pečete? Vůbec nemám představu a chtěla bych vyzkoušet... Díky.
Di
|30. 11. 2007 15:21
Když jsem tento chleba dělala poprvé, dala jsem droždí kynout do podmáslí, jak uváděl originální recept. Výsledkem byla podlouhlá, asi jen 5 cm vysoká placka. Nicméně jsme ji ochutnali a okamžitě zdlábli. Příště jsem už ale dala kvasnice raději do sladkéo mléka. Ale to asi nebude Váš problém. V každém případě si myslím, že bylo něco špatně s kvasnicemi.
Janča
|30. 11. 2007 11:40
Poprvé se chleba povedl byl úžasný, po druhé byl zgrclý přitom postup i suroviny byly stejné, nevíte v čem mohla být chyba? Děkuji
Majka Přidalová
|2. 5. 2007 12:32
úžasný recept na úžasný chlebík. Udělala jsem dva malé bochánky a ty jsem po upečení potřela slanou vodou, aby byla krásná kůrka. Chutnalo i rodičům, kteří jinak nedají dopustit na tradiční kupovaný nezdravý bílý chléb. Děkuji moc za recept, budu dlat častěji.