• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Domácí těstoviny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si domácí těstoviny, které se těm kupovaným nemůžou rovnat. Poslouží vám jako základ mnoha vynikajících pokrmů od české klasiky až po italské speciality.

Suroviny

12 porce
    • 1,50
      hrnek mouka Semolinová
    • 1,50
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce pokojové teploty
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Při ruční výrobě: Semolinovou mouku, hladkou mouku, vejce, vodu, olej a sůl smíchejte. Míchejte, dokud těsto nebude dostatečně tuhé, ručně zhruba 10 minut. Pokud používáte tyčový mixér, hněťte na střední rychlost pomocí háku na těsto.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Pokud je těsto lepivé, posypeme jej semolinovou moukou, dokud se nespojí. Pokud je těsto příliš suché, můžete jej pokapat vodou, dokud nedosáhnete správné konzistence. Hněťte, dokud nebude těsto dostatečně elastické. Nakrojíme-li těsto nožem, neměly by se tvořit vzduchové bubliny, pokud ano, tak těsto ještě chvíli hněťte. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se z něj může vytvořit hladký elastický míč, bez vzduchových bublin. Zabalte těsto do potravinové folie nebo do zakryté misky a nechte alespoň 30 minut odpočívat.
3
Odpočinuté těsto vyndejte z lednice a můžete jej rozdělit na čtyři díly. Z každého dílu vytvořte placku, kterou pak zpracujte ve strojku na těstoviny. Na strojku si nastavte nejdříve nejširší vzdálenost válečků (0) a projeďte těsto několikrát za sebou. Pak přecházejte na další stupně a těsto jím projeďte. Čím vyšší číslo, tím menší rozestup válečků ve strojku a tím tenčí těsto na těstoviny. Těsto by mělo být skoro průsvitné. Těsto musí být tenké, při vaření trochu nabude.
4
Můžete těstoviny začít vařit. Přiveďte k varu velký hrnec silně osolené vody. Přidejte těstoviny a vařte přibližně 3 - 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle Tagliatelle
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mouka Olivový olej Sůl Vejce Voda

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

240
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
130
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
26
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…
25
Linecké cukroví IV.
Linecké cukroví IV.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
  • Recepty.cz
  • Domácí těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact