Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte.
2
Na pracovní plochu posypanou moukou vložte těsto z mixéru a propracujte ještě ručně. Dle potřeby pomoučnete. Je důležité, aby se těsto nelepilo. Následně těsto zabalte do folie a dejte ho do lednice minimálně na 30 minut, ideálně na 60 minut. Takto vytvořené těsto odpovídá formě v průměru 22 cm.
3
Před válením lehce potřete válecí plochu vodou a nalepte na ni potravinovou folii. Vybalte těsto a dejte ho doprostřed folie. Podle potřeby stále můžete využívat špaldovou mouku, aby nedošlo k nalepení válečku na těsto. Postupně vyválejte těsto dle formy včetně okrajů.
4
Přetáhněte těsto i s folií do formy, rozprostřete těsto po všech okrajích a folii odstraňte. Pomoučněte, těsto uhlaďte a ponechte přes formu okraje, při pečení se stáhnou dovnitř.
5
Těsto ve formě propíchněte vidličkou několikrát na dně i po stranách. A dejte ho do lednice ztuhnout.