• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí těsto na quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí těsto na quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vytvořte si domácí těsto na quiche. Tento recept vám zaručí, že příprava nebude žádná věda. Tato odlehčená varianta vám příliš času rozhodně nezabere.

Suroviny

1 porce
    • 180
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření těsta
    • 60
      g máslo
    • 90
      g zakysaná smetana 10%
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte.
2
Na pracovní plochu posypanou moukou vložte těsto z mixéru a propracujte ještě ručně. Dle potřeby pomoučnete. Je důležité, aby se těsto nelepilo. Následně těsto zabalte do folie a dejte ho do lednice minimálně na 30 minut, ideálně na 60 minut. Takto vytvořené těsto odpovídá formě v průměru 22 cm.
3
Před válením lehce potřete válecí plochu vodou a nalepte na ni potravinovou folii. Vybalte těsto a dejte ho doprostřed folie. Podle potřeby stále můžete využívat špaldovou mouku, aby nedošlo k nalepení válečku na těsto. Postupně vyválejte těsto dle formy včetně okrajů.
4
Přetáhněte těsto i s folií do formy, rozprostřete těsto po všech okrajích a folii odstraňte. Pomoučněte, těsto uhlaďte a ponechte přes formu okraje, při pečení se stáhnou dovnitř.
5
Těsto ve formě propíchněte vidličkou několikrát na dně i po stranách. A dejte ho do lednice ztuhnout.

RADA: Vyzkoušejte také domácí těsto na pizzu.

6
Po ztuhnutí potřete těsto rozmíchaným vajíčkem. Dejte do trouby na 180°C. na 10 minut. Po upečení je těsto připravené na náplň.

RADA: Jak na quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Špaldová mouka Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Fofrperník

Fofrperník

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

282
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
192
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
71
Houbový guláš
Houbový guláš
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
49
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
  • Recepty.cz
  • Domácí těsto na quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact