Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla (cca 2,5 dcl). Do připravené majonézy přidáme podle chuti kostičky okurek, cibule a prolisujeme česnek. Ochutíme bílým vínem, cukrem, pepřem a solí. Vychladíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ragnar
|19. 7. 2016 19:19
ja mam takovou skusenost ted ze jsem tam nemusel davat ocet,cesnek,bile vino a mouckovy cukr a mam paradni tatarku starou dobrou
Štěpán
|10. 5. 2014 12:06
podle mých zkušeností bych řekl, že buď máte málo oleje, nebo je možnost, že olej a vajíčka mají moc rozdílné teploty (pokud máte vejce v lednici), což se řešíval tak, že sem vajíčko dal před rozklepnutím na chvíli do teplé vody.
Markétka Tatarka
|19. 10. 2013 12:48
Mňam :-)) Ta je vinikající :-P :-P :-P :-P ale to bílé víno není třeba. 8-)
fuj extra virgin
|18. 8. 2013 11:58
to bude tym extra virgin...
Edit
|21. 3. 2013 14:40
já to mám pořád řídkýýýýý
pilka
|10. 3. 2013 00:12
Stačí 1 dcl mléka a zašlehávat do něj olej - trvá to dél než zhoustne. :-)
honza
|7. 10. 2012 13:31
pokazil jste to extra virginem :-(
M :)
|16. 5. 2012 15:10
A máte pocit že Helmannska není ze syrového vejce? Je, jenom je tam tolik chemie, že už to nikdo nepozná.
Moc dobrá, ale i jak na fotce vidím, a jak jsem také udělal, přidal jsem kopr a udělal jí bez žloutku a s menším množstvím oleje a horčice. Ale to až na podruhé. Poprvé podle receptu a výtečná !
Dreamanual
|22. 1. 2012 23:18
Doporucil bych motorovy. :-D
jana
|21. 12. 2011 23:48
Me se to taky obcas stane, pokud je to do salatu, muze se tam klidne dat. Pokud ale opravdu potrebujeme hustsi, tak si vemu znovu jedno vejce rozmixuji a po trochach pridavam tu ridkou smes. Pak ji mam zase krasne hustou.
jaký byste doporučili ten olej? použil jsem extra virgin a trochu slunečniconého a byl to hnus velebnosti.. je možné, že stačí troška obyčejného oleje aby to zkazilo celou tatarku?
lenka
|5. 1. 2011 13:46
Majonézu jsem dnes dělala je vynikající....přidala jsem ještě jedno vejce,protože jsme početná rodinka :-D ....domácí majonézu dělám léta a nevím proč mi pokaždé zřídne ...poradí mi někdo prosím :-\ ?
Milan Drápal
|8. 11. 2009 13:10
Děkuji byla vynikající a jednoduchá
helen drapalova
|30. 9. 2009 20:51
ja mam teda hruzu ze syrovych vajec. Verim, ze je dobra, ale precijen zustavam u kupovane helmannsky.
Anonym
|23. 2. 2008 16:54
Josefe: 1 celé vejce a k tomu 1 žloutek. Ať chutná Jana S.
Josef Jurda
|6. 2. 2008 14:32
Prosím, proč 1 vejce + 1 žloutek, to vejce je celé a žloutek navíc? Odpoví mě někdo prosím.Děkuji JJ.
Zdenek Kohut
|8. 11. 2007 17:59
Jako chlap,kterým se říka antitalenti na vaření jsem to zvládl levou zadní.Vařím podle receptů z internetu.tatarka je fakt super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdenek
Anonym
|28. 9. 2007 18:37
Je dobrá,ale pro dva lidi je jí docela dost.
P
|17. 8. 2007 12:36
Tak zrovna jsem tedka dodelala tatarskou podle receptu, je fakt super. Dekuji