• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domací Tatarka ala dadas
Napište svůj komentář k receptu

Domací Tatarka ala dadas

autor: dadas
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domací Tatarka ala dadas
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule 1/4-1/3
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce sladkokyselý nálev z okurek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Krom oleje dejte ingredience do mixéru a dobře rozmixujte (ingediencí dejte více či méně podle chuti). Prvni cca deci oleje mužete nalít naráz, potom už dolívejte pomalu po "větsích kapkách" dokud směs nezhoustne na požadovanou míru (pomalu stéká ze lžíce).
2
Nejdůležitější: po dosažení požadované hustoty mixér nevypínejte! Směs se mixováním po krátké chvilce začne zahřívat. V momentě, kdy z tatarky začne stoupat viditelná pára, máte hotovo. Tímto zahřátím se docílí dobrého spojení oleje s chutí ingrediencí a kořením. Omačku přelijte do sklenice a nechte rychle zchladit v mrazáku potom přendejte do lednice (aby se tim teplem nezačala kazit).
3
Poznámka: se solí a pepřem opatrně, protože se nemají do čeho vstřebat! Kečup je volitelný, protože tatarku zabarví do růzova, což nemusí ladit oku, ale významnou měrou ovlivní/vylepší chuť. Protože neobsahuje žadné konzervanty spotřebujte max. do týdne. Kdo nevěří v zahřívání, tak si zkuste zahřát a nezahřát a uvidíte rozdíl .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 22. 2. 2008 17:17

    Recept jsem vyzkoušel dle návodu a rad. Výsledek ovšem spíše zklamal. Konzistence byla správná, nicméně chuťově to tatarku jen vzdáleně připomínalo, takže to nakonec ani nikdo nejedl...Ani pozdější pokusy to dochutit to nenapravily...

  • dadas | 6. 10. 2007 12:48

    Olivovej olej jsem nikdy nezkousel, ale proc ne?! Vyzkouset se ma vsechno. Osobne si myslim ze to, ale asi nebude ono.

  • Anonym | 22. 9. 2007 13:33

    RADŠI OLIVOVÝ

  • milan predikant | 22. 9. 2007 12:25

    muzu pouzit olivovi olej?

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sladkokyselý nálev z okurek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Domací Tatarka ala dadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact