• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí tatarka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tatarka

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 73
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks nakládané okurky i s trochou nálevu
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžička cibule nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs rozmixovaná a tolik, dokud vše nezhoustne tak, jak máme tatarku rádi. Můžeme i nakonec vmíchat jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.
2
U nás doma má velký úspěch. Umí ji už udělat i děti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Tatarka ze zakysanky

Tatarka ze zakysanky

Tatarka

Tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Kusá | 5. 2. 2018 13:01

    Hruza, bylo to porad ridke

  • karel | 24. 12. 2016 18:18

    Prosim vas vymazte to to nema aleVUBEC nic spolecneho s domaci tatarskou omackou.Radsi si kupte ten Helmmans blevajs

  • Marek | 9. 10. 2016 15:37

    Nepoužívejte tento recept. Já to udělal a jiné jsou o moc lepší hlavně dávkování a i postup je tady špatný. Stejně jako výsledek bude ne nejlepší.

  • JanaG | 29. 2. 2016 18:51

    Ani náhodou. zavařila jsem mixér. Výsledek je hnusný, samý olej. Jdu zkusit jiný recept.

  • Pavla | 3. 9. 2015 13:00

    Ponorným mixerem ani náhodou :( mixer pomalu zavařenej a vajíčko nic :(

  • Kacul | 21. 7. 2015 18:28

    Za mě super, povedla se :)

  • David | 29. 1. 2015 19:45

    A jaký je postup pro výr. majonézy???

  • Nikola | 14. 9. 2014 15:40

    Taky jsem dnes dělala podle receptu od babičky.A to 2 žloutky,2 dcl oleje,špetka soli,1 lžička octa a 1 lžička hořčice.Všechno dát do vyšší nádoby a ponorným mixérem vyšlehat.Trvá to zhruba 30 vteřin.Pak už jen dochutit nadrobno pokrájenou cibulkou,na jemno nastrouhanými sterilovanými okurkami(zhruba tak 2ks),pepřem a trochu láku z okurek ;-)

  • Martina1647
    Martina1647 | 4. 9. 2014 12:53

    Ahoj, teď jsem dodělala tatarku a dala ji vychladit.POVEDLA SE A JE MOC DOBRÁ. Na přípravu jsem použila pouze 3 žloutky, přidala jsem hořčici, sůl, pepř, trošku kečupu a vše prošlehávala ŠLEHAČEM, NE PONORNÝM MIXEREM s pomalým přidáváním oleje (slunečnicový)až do husté hmoty. Až pak jsem přidala okurky a cibulku. ;-)

  • :-) | 26. 8. 2014 10:59

    Také jsem zkoušela tak 5krát a nikdy nevyšla... ale našla jsem videorecept na youtube (https://www.youtube.com/watch?v=CiCSL9uTzO4) a je výborná :-) doporučuji

  • Erika | 18. 8. 2014 18:35

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

  • Erika | 18. 8. 2014 18:35

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží domácí tatarka? :-)

  • Katka | 12. 6. 2014 12:12

    Teď se mi povedla. A také vím, čím to, že se mi tento recept nepovedl. ŽÁDNÉ OKURKY PŘEDEM. Dát nakonec a jen lehce vidličkou promíchat. Už ne ponorným mixérem.

  • Katka | 12. 6. 2014 11:54

    Také jsem to zkoušela a nestálo to za nic, musela jsem to vylít. Zkusím ten recept, co mi poradila máme. Vyšlehat vejce, přidat horčici, sůl, pepř, trošičku octa, vyšlehat, pak postupně olej do zhoustnutí. Okurky, cibuli, .... až je tatarka hotová. Jsem zvědavá, zda to tentokrát dopadne dobře.

  • Káťa | 11. 6. 2014 18:24

    Tak jsem to zkoušela 3krát a vždycky mi z to vznikla taková vaječná omeleta, kdybych si to koupila mám to bez nervů a vyjde mě to lacinějc :-(

  • Michal | 7. 6. 2014 11:20

    Super recept byla to velka mnamka :-)

  • Lenka | 19. 3. 2014 17:44

    Tak to nebude receptem, mě se povedla a byla úplně super. Kam se hrabe koupená.

  • Hancza | 19. 3. 2014 14:48

    Majolku (tatarku) dělám jedině ponorákem (http://hobby.idnes.cz/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu-pje-/hobby-domov.aspx?c=A101222_123748_hobby-domov_bma). Vejce se dá použít i s bílkem a je to hotové za pár sekund. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Pak jen přidat ostatní suroviny a je z toho tatarčička jedna báseň.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 13. 2. 2014 07:55

    Mně se povedla pokaždé a mixér proto,že je to rychlejší a vajíčko trochu ohřeje :-D

  • Ňulinka
    Ňulinka | 13. 2. 2014 07:54

    To nechápu,jak jsi to dělala,mně se to vždycky povedlo,používám kvalitní slunečnicový olej,ale jak jsem psala po kapkách nebo pomalu ukapávat,tím to houstne. ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 13. 2. 2014 07:53

    Ano,celé vejce ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 13. 2. 2014 07:52

    Tak to bude asi špatným olejem :-(

  • Daniela | 31. 1. 2014 11:36

    tak tohle je ale hnus :D olwj v háji.. vejce v háji.. no to se fakt nedalo ;) a mixér mi taky nefunguje. tak tohle opravdu ne ;)

  • david | 24. 1. 2014 15:25

    Základ je to nedělat dementním ponornym nesmyslem ale klasickou metlou... Dáte žloutky lžíčku octa a hořčice pěkně rozmícháte a pak po kapkách olej pěkně růčo rozmýchat a pohoda :-) ŽÁDNÝ PONORNÝ NESMYSLY :-) za 1-dělal jsem to tim asi 3x ani jednou se to neudělalo a za 2- se to zbytečně ohřívá :-) takže technika není vždy nejlepší

  • janica | 17. 11. 2013 12:32

    no opava.... hodina v trapu,, lahev s olejem taky a jako bonus spaleny mixer....vysledek? vodova hmota jenz tatarku pripomina jen chuti :'(

  • Andrej | 26. 10. 2013 14:40

    Ahoj to vajce aj z bielkom sa dáva ? a tej cibule som dal asi moc :D

  • eva | 29. 3. 2013 10:40

    když to ochutnám tak cítím samý olej, asi dělám něco špatně

  • llenas | 9. 3. 2013 13:09

    pokud vám tatarka dostatečně nehoustne jen přidávejte dál olej nebojte se ten to zhoustne

  • misak.ko | 23. 2. 2013 16:41

    Majonézu - tatrku dělám roky, bílé barvy docílíte octem, nebo i tím, kolik láku společně s okurkama do tatarky dáte. Mimo jiné jsem zkoušela do tatarky i jinou sterilizovanou zeleninu, má to trochu jinou chuť. Případně doporučuji i chilly pastu, omáčku....

  • le minecrafak | 11. 2. 2013 22:35

    Kecy ani sto nezkusil je vyborna :-P

  • Lucka | 5. 1. 2013 14:51

    nesmysl! tatarská voda! 7 vajec v pr... a nic!

  • milan | 5. 1. 2013 12:53

    Nechápu jak Vám to mohlo s týčovým mixerem stuhnout!? a jak to že na obrázku to je bíle a já to mám žluté? to máte nějaké speciáln bíléí vejce nebo co!? :-\

  • aakvi | 28. 10. 2012 12:36

    dejte do vysoké nádoby 2dcl oleje, jedno celé vejce, sůl a pepř a tyčovým mixerem odspodu mixujte, hustá za minutu a pak dochuťe okurkou, hořčicí a uvidíte jaká je dobrá...

  • Radim | 28. 10. 2012 10:12

    asi jsem tam dal moc hořčice tak to nemělo bilou barvu jinak suprova

  • Roman | 7. 10. 2012 12:00

    Já nevím, ale vůbec mi to nezhoustlo.. Chuťově je to velice dobré.

  • Alice | 28. 5. 2012 15:38

    :-D :-D :-D přesně tak!!!!!

  • iva | 9. 5. 2012 15:09

    proto to bylo tak hnusný, aha :-D

  • Jaromir | 3. 5. 2012 09:47

    já nejsem kuchař, ale vejce sem dal i sbílkem a přidal jsem mlíko a lepší tatrku jsem nejedl.

  • jaja | 22. 4. 2012 17:12

    je výborná, na poprvé a povedla se. dík

  • michaela | 13. 4. 2012 12:30

    že tam nepatří bílek mi došlo až když sem ochutnala ten nesktecne odpornej nazelenalej hnus. Kdo vymyslel tento recept je idiot

  • RADEK | 27. 1. 2012 19:23

    Kdo ten recept vymýšlel??? Bílek tam nepatří!!!! Takže si to opravte.

  • Jarda | 5. 1. 2012 15:01

    olej a vajicko udelaji sve.

  • Hana | 10. 12. 2011 12:54

    Nechybí mezi ingrediencemi majoneza nebo smetana? Jinak nechapu, jak muzete mit bilou barvu ze surovin uvedenych :-( ....

  • joncim | 23. 11. 2011 18:23

    no hnus tak to radeji neskousejte :-(

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:27

    Je moc dobrá ;-)

  • Honza | 3. 11. 2011 22:04

    Tak musím říct super. Nikdy sem doma tatarku nedělal. A musím říct, že se mi hrozně moc podařila. vše sem vzal z ledničky. A olej sem na na chvili do mrazaku. První ochutnání a budem jíst jenom toto..

  • Vera | 29. 10. 2011 03:18

    A jeste ... Moc se Nulince omlouvam, ze ji budu asi trochu kecat do receptu, ale z me zkusenosti, pokud bych chtela mixovat cibulku na zacatku, tak bych ji tam nedala tolik (asi jen 1 PL) - protoze by to bylo opet ridke. A nebo ji dat na konec na drobno nakrajenou, ale uz se asi nerozmixuje. Budou tam drobne kousicky. To je ma zkusenost. Ovsem Nulinka ma hlavni slovo, takze poslouchejte ji :-)

  • Vera | 29. 10. 2011 03:10

    Ridka tatarka...Tento recept jsem delala kdysi davno, dostala jsem jej od tchyne. Pak jsem mela utrum na nekolik let, a nyni jsem jsem opet vyzkousela. Nevim proc, tehdy byla pekne husta a nyni jsem ji zkousela 2x. Poprve jsem ji mela takovou polotekutou, a kdyz jsem ji zkousela podruhe, tak jsem ji delala bez cibulky, tu jsem chtela dat na konec. Krasne mi to zhoustlo (i se studenym vejcem a studenou okurkou - bez problemu), ale kdyz tatarka zhoustla, tak jsem chtela pridat cibulku, ale uz to neslo mixovat, jak to bylo huste. Tak jsem to nechala jen tak, a po kratke chvili cibulka poustela svou stavu a opet to mirne zridlo, ale uz to nebylo tak strasny jako ten prvni pokus po letech. Diky za recept, ten od tchyne jsem nemohla najit, ale v hlave mi utkvely suroviny, ktere tam maji byt, jenze jsem nevedela kolik ceho. Diky, tatarka je vyborna.

  • Lucka | 1. 10. 2011 11:42

    Ano jednoduché a chutné....MŇAM :-*

  • aplause | 6. 9. 2011 13:03

    super !!!!

  • Honza | 31. 8. 2011 17:01

    já mám prosím jenom jeden dotaz.. vajíčko s bílkem, nebo bez bílku. Děkuji moc..

  • Míša | 31. 8. 2011 13:21

    Vyzkoušela jsem hoooodně receptů,ale tato se tatarce blíží asi nejvíce.teda taky mi nezhoustla (studené vejce z lednice),ale to mi tak nevadilo,jako rozmixovaná cibule,příště nakrájím,a přidám nakonec,ještě teď mi tečou slzy :'( vuááááááá

  • Horry | 22. 5. 2011 12:30

    Vtip je v tom, jestli ti to nejde, mít všechno ve stejné teplotě. Tzn. buď všechno z lednice nebo všechno při pokojové teplotě. Jakmile budeš mít vajičko z lednice a olej při pokojovce, tak to nepujde. To je jediný zádrhel.

  • dawid | 6. 5. 2011 21:51

    vube ale vbec to nejde skousel sem to tak petkrat a ani jednou to neslo tak nevim co to tu davate

  • Marie | 26. 3. 2011 18:25

    Vejce musí mít pokojovou teplotu. Potom zhoustne lépe. :-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 13. 3. 2011 08:24

    Ocet?Tak to určitě ne,vždyť by to bylo kyselé a ještě řidší. :-S Toho nálevu se dává trošku a ole´j se neleje narát,ale po větších kapkách a stále se šlehá.Musí být kvalitní.Nikdy jsem ji řídkou neměla,můžeš přidat i čtvereček smetanového sýru,nepotřebuješ tolik oleje. 8-)

  • Petr | 26. 1. 2011 20:47

    Nechápu co se vam natom nemuze povest???Je to jednoduche a velice chutné!

  • Jarka O. | 21. 1. 2011 14:06

    Pokud se nepovedlo, bylo naopak málo oleje. Ocet, citron a pod. tatarku naopak zředí. Myslím, že není třeba dávat u tohoto receptu víc octa, jsou tam přece okurky i s trochou nálevu. Já dělám obrácený postup: nejdřív vymíchám vejce s olejem na hodně hustou kaši a až pak teprve ředím nálevem z okurek a dochucuju. Ale netvrdím, že to nejde i naopak ;-)

  • Helen.bedna | 21. 1. 2011 13:44

    nepovedlo se mi tatarku ztužit, nepřidává se tam ocet místo oleje? co mám vyzkoušené při pečení, tak na ztužení krému se často používá ocet...

  • juraj | 3. 1. 2011 19:27

    ideme to vyskúšať <:-)

  • zdenda | 19. 12. 2010 11:27

    je velmi dobrá

  • misutek | 25. 11. 2010 16:18

    tak nevim co delam spatne,ale moc mi to nejde udelat... :'(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 11:58

    1*

  • lubos | 17. 10. 2010 11:36

    todle je good recept na tatarskou omacku :D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • recepty 73 | 12. 5. 2010 18:18

    1*-jenom člověk nesmí být líný :-)))

  • Bahar Karaer | 28. 11. 2008 11:14

    Ziji v Turecku kde se neprodava tatarka takze si ji musim delat sama,ale malokdy se mi povede. tento recept urcite vyzkousim.

  • Marie | 24. 7. 2007 17:26

    A co Salmonela ????????????

  • Anonym | 23. 7. 2007 13:06

    Díky za tenhle receptík.Mamka tatarku dělávala, ale bohužel já recept neznala.Teď u vím jak na toPetra

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

75
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
68
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
34
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
33
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory…
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
  • Recepty.cz
  • Domácí tatarka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact