• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající, sytý a zároveň jednoduchý pokrm z oblasti savojských Alp zvládne připravit každý. Jde vlastně o brambory zapečené se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí, hromadou špeku, smetanou a bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g špek tyrolský
    • 100
      g máslo
    • 6
      snítka tymián
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 150
      ml bílé víno
    • 300
      g sýr plísňový zrající (reblochon, hermadur)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na tenká kolečka. Špek pokrájejte na kostičky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a brambory orestujte dozlatova spolu s lístky tymiánu. Přesuňte je do mísy a na zbylém másle orestujte dozlatova cibuli. Ke konci k cibuli přihoďte i špek.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Polovinu brambor nasypte do zapékací mísy, osolte a opepřete. Na ně rozložte cibuli a špek a překryjte zbylými bramborami. Opět osolte a opepřete. Navrch rovnoměrně rozdělte smetanu a vše zalijte vínem. Nakonec naskládejte podélně rozkrojené plátky sýra a zapečte, asi 25 minut.

RADA: Rychlé večeře z jednoho pekáče: Zapečené maso, těstoviny i brambory

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Máslo Pepř mletý Špek Sůl Sýr plísňový Tymián Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Mandlový dort

Mandlový dort

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

120
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
114
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
112
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…
104
Zapečené těstoviny s masem a kukuřicí
Zapečené těstoviny s…
37
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact