• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající, sytý a zároveň jednoduchý pokrm z oblasti savojských Alp zvládne připravit každý. Jde vlastně o brambory zapečené se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí, hromadou špeku, smetanou a bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g špek tyrolský
    • 100
      g máslo
    • 6
      snítka tymián
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 150
      ml bílé víno
    • 300
      g sýr plísňový zrající (reblochon, hermadur)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na tenká kolečka. Špek pokrájejte na kostičky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a brambory orestujte dozlatova spolu s lístky tymiánu. Přesuňte je do mísy a na zbylém másle orestujte dozlatova cibuli. Ke konci k cibuli přihoďte i špek.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Polovinu brambor nasypte do zapékací mísy, osolte a opepřete. Na ně rozložte cibuli a špek a překryjte zbylými bramborami. Opět osolte a opepřete. Navrch rovnoměrně rozdělte smetanu a vše zalijte vínem. Nakonec naskládejte podélně rozkrojené plátky sýra a zapečte, asi 25 minut.

RADA: Rychlé večeře z jednoho pekáče: Zapečené maso, těstoviny i brambory

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Máslo Pepř mletý Špek Sůl Sýr plísňový Tymián Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Výborný dresing

Výborný dresing

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

45
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s…
33
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
31
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
30
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
30
Salát s ořechy a bobulemi
Salát s ořechy a bobulemi

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact