• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající, sytý a zároveň jednoduchý pokrm z oblasti savojských Alp zvládne připravit každý. Jde vlastně o brambory zapečené se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí, hromadou špeku, smetanou a bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g špek tyrolský
    • 100
      g máslo
    • 6
      snítka tymián
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 150
      ml bílé víno
    • 300
      g sýr plísňový zrající (reblochon, hermadur)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na tenká kolečka. Špek pokrájejte na kostičky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a brambory orestujte dozlatova spolu s lístky tymiánu. Přesuňte je do mísy a na zbylém másle orestujte dozlatova cibuli. Ke konci k cibuli přihoďte i špek.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Polovinu brambor nasypte do zapékací mísy, osolte a opepřete. Na ně rozložte cibuli a špek a překryjte zbylými bramborami. Opět osolte a opepřete. Navrch rovnoměrně rozdělte smetanu a vše zalijte vínem. Nakonec naskládejte podélně rozkrojené plátky sýra a zapečte, asi 25 minut.

RADA: Rychlé večeře z jednoho pekáče: Zapečené maso, těstoviny i brambory

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Máslo Pepř mletý Špek Sůl Sýr plísňový Tymián Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

152
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
80
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
64
Tousty do školy
Tousty do školy
53
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
32
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact