Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme kousek másla a na něj pak dáme tvarůžky, chvilku mícháme až se sýr rozpustí. Přidáme tvaroh a mícháme dohladka. Nakonec zasypeme kávovou lžičkou jedlé sody. Po zasypání sodou musíme neustále MÍCHAT.
2
Směs vzkypí a zase pomalu spadne. Přelijeme do misky a necháme vychladnout a můžeme podávat. Kdo má rád, může přidat kmín.
Sýr je dobrý, chuťově jemný, smrdí naprosto minimálně (o to víc je to hrůza při přípravě). Navíc je zdravý a nízkokalorický. Jediné, co bych mu vytkla, je konzistence. Chová se spíš jako želé, takže namazat ho na pečivo hezky je prakticky nemožné.
lenka
|26. 3. 2008 21:27
Recept vypadá opravdu moc zajimavě.Uvidíme,uvidíme.