Jestli vás zajima výroba sýrů a chcete si vyměnovat své zkušenosti z ostatními sýraři navštivte stránky http://domacisyry.napady.net/
moc mi to chutnalo (delam si prdel) ne je to gd :-)
Reni,já ten recept poslala také,snad došel mailík vpořádku:o)
Reni,ja ten mejlik posilala,ale blbne mi comp,tak nevim,zda dosel,po nedeli kdyz tak poslu znovu.
Chtěla jsem poprosit paní Marsi,o její recept na sýr.Nebo paní Kutačovou jestli jí p.Marci recept poslala.NAPIŠTE MI HO PROSÍM!!!
pokud chcete recept na ruzne syry tak se podívejte na http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html
Chtěla jsem poprosit když děláte domácí sýr vyrábíte i domácí hermelín moc nám chutná a chtěla bych ho vyzkoušet.Děkuji za jakou koliv odpověd.
Paní Květo,nemám tu houbu.Jak se jmenuje a kde bych ji sehnala?Už jsem o ní slyšela-prý je zdraví velice prospěšná..Poradíte mi?
Podobně dělám sýr za použití tzv. kefírové houby.Smíchám mléko se smetanou, nechám houbu 1 den pracovat a přes starý kapesník nechám okapat.Je to dobré a zdravé.
Marsí,prosím Vás,mohla by jste mi přesněji popsat jak vyrábíte ten Váš sýr z toho tvarohu?(Jaký tvaroh,na jak dlouho uložit atp.)Mamka to kdysi také dělávala a vím,že nám to šíleně chutnalo-máme rádi takové různé smradlavečky:o)
Tak že bych to vyzkoušela?...my doma po generace děláme sýr z tvarohu: pokmínujeme, posolíme a zalijeme pivem. Necháme asi tři dny na teple přikryté. Smrad je to, že by jeden pad, ale je to náramná dobrota.....:o)))