Mléko svaříme a necháme vychladnout. Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě 12 hodin odstát, aby se srazilo. Sražené mléko přecedíme přes plátno a necháme okapat. Do sýru, který se nám vytvoří přímícháme zbytek ingrediencí. Sýr lze ochutit např. česnek, paprika, pažitka, cibule - vše dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adam
|25. 3. 2013 01:19
Jestli vás zajima výroba sýrů a chcete si vyměnovat své zkušenosti z ostatními sýraři navštivte stránky
http://domacisyry.napady.net/
František Jebal
|1. 2. 2009 16:23
moc mi to chutnalo (delam si prdel) ne je to gd :-)
Jana Kutačová
|8. 3. 2008 17:01
Reni,já ten recept poslala také,snad došel mailík vpořádku:o)
Marsi
|8. 3. 2008 13:56
Reni,ja ten mejlik posilala,ale blbne mi comp,tak nevim,zda dosel,po nedeli kdyz tak poslu znovu.
Renata Walachova
|6. 3. 2008 09:05
Chtěla jsem poprosit paní Marsi,o její recept na sýr.Nebo paní Kutačovou jestli jí p.Marci recept poslala.NAPIŠTE MI HO PROSÍM!!!
Anonym
|20. 12. 2007 14:23
pokud chcete recept na ruzne syry tak se podívejte na http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html
lenka votroubkova
|6. 9. 2007 20:33
Chtěla jsem poprosit když děláte domácí sýr vyrábíte i domácí hermelín moc nám chutná a chtěla bych ho vyzkoušet.Děkuji za jakou koliv odpověd.
Jana Kutačová
|9. 5. 2006 20:18
Paní Květo,nemám tu houbu.Jak se jmenuje a kde bych ji sehnala?Už jsem o ní slyšela-prý je zdraví velice prospěšná..Poradíte mi?
Květoslava Borovičková
|9. 5. 2006 18:48
Podobně dělám sýr za použití tzv. kefírové houby.Smíchám mléko se smetanou, nechám houbu 1 den pracovat a přes starý kapesník nechám okapat.Je to dobré a zdravé.
Jana Kutačová
|9. 5. 2006 09:40
Marsí,prosím Vás,mohla by jste mi přesněji popsat jak vyrábíte ten Váš sýr z toho tvarohu?(Jaký tvaroh,na jak dlouho uložit atp.)Mamka to kdysi také dělávala a vím,že nám to šíleně chutnalo-máme rádi takové různé smradlavečky:o)
Marsí
|5. 5. 2006 14:56
Tak že bych to vyzkoušela?...my doma po generace děláme sýr z tvarohu: pokmínujeme, posolíme a zalijeme pivem. Necháme asi tři dny na teple přikryté. Smrad je to, že by jeden pad, ale je to náramná dobrota.....:o)))