• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí sýr
Napište svůj komentář k receptu

Domácí sýr

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí sýr
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l mléko
    • 2
      dl jogurt
    • 0,10
      ks smetana
    • 50
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko svaříme a necháme vychladnout. Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě 12 hodin odstát, aby se srazilo. Sražené mléko přecedíme přes plátno a necháme okapat. Do sýru, který se nám vytvoří přímícháme zbytek ingrediencí. Sýr lze ochutit např. česnek, paprika, pažitka, cibule - vše dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí sýr II.

Domácí sýr II.

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adam | 25. 3. 2013 01:19

    Jestli vás zajima výroba sýrů a chcete si vyměnovat své zkušenosti z ostatními sýraři navštivte stránky http://domacisyry.napady.net/

  • František Jebal | 1. 2. 2009 16:23

    moc mi to chutnalo (delam si prdel) ne je to gd :-)

  • Jana Kutačová | 8. 3. 2008 17:01

    Reni,já ten recept poslala také,snad došel mailík vpořádku:o)

  • Marsi | 8. 3. 2008 13:56

    Reni,ja ten mejlik posilala,ale blbne mi comp,tak nevim,zda dosel,po nedeli kdyz tak poslu znovu.

  • Renata Walachova | 6. 3. 2008 09:05

    Chtěla jsem poprosit paní Marsi,o její recept na sýr.Nebo paní Kutačovou jestli jí p.Marci recept poslala.NAPIŠTE MI HO PROSÍM!!!

  • Anonym | 20. 12. 2007 14:23

    pokud chcete recept na ruzne syry tak se podívejte na http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html

  • lenka votroubkova | 6. 9. 2007 20:33

    Chtěla jsem poprosit když děláte domácí sýr vyrábíte i domácí hermelín moc nám chutná a chtěla bych ho vyzkoušet.Děkuji za jakou koliv odpověd.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 20:18

    Paní Květo,nemám tu houbu.Jak se jmenuje a kde bych ji sehnala?Už jsem o ní slyšela-prý je zdraví velice prospěšná..Poradíte mi?

  • Květoslava Borovičková | 9. 5. 2006 18:48

    Podobně dělám sýr za použití tzv. kefírové houby.Smíchám mléko se smetanou, nechám houbu 1 den pracovat a přes starý kapesník nechám okapat.Je to dobré a zdravé.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 09:40

    Marsí,prosím Vás,mohla by jste mi přesněji popsat jak vyrábíte ten Váš sýr z toho tvarohu?(Jaký tvaroh,na jak dlouho uložit atp.)Mamka to kdysi také dělávala a vím,že nám to šíleně chutnalo-máme rádi takové různé smradlavečky:o)

  • Marsí | 5. 5. 2006 14:56

    Tak že bych to vyzkoušela?...my doma po generace děláme sýr z tvarohu: pokmínujeme, posolíme a zalijeme pivem. Necháme asi tři dny na teple přikryté. Smrad je to, že by jeden pad, ale je to náramná dobrota.....:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Zdravě i chutně Ze sýra Svačina Vegetariáni Oslava Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jogurt Máslo Mléko Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

97
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
21
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Rapper Leo Beránek po propuštění z basy: Místo svatby rozchod

Rapper Leo Beránek po propuštění z basy: Místo svatby rozchod

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Domácí sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact